Ett svek mot våra barn och barnbarn

Ett säkert vårtecken här i vykortet och en riktig blodtryckshöjare är alla äckliga fimpar och portionssnusar som tinar fram, som aldrig bryts ned av naturen, som är fula och vidriga men även riktigt giftiga. Det som göms i snö kommer upp i tö.

Fimpar innehåller bl a kvicksilver och kadmium – det som blir kvar när man rökt färdigt sin cigarett är nämligen det mest giftiga och läskiga av allt. De ”oskyldiga” små fimparna ligger överallt på isarna. Jag har säkert plockat ett par hundra fimpar på sjön denna vinter som annars skulle ha smält ned i vår vackra fjällsjö och legat där och pytsat ut sitt skitiga gift. Kanske ätits av fisken.

Samma gift som i batterier som vi annars lydigt bär till returstationerna. Ingen kan tro hur mycket skit som folk slänger på isen, pular ner i hålen eller slänger direkt på. Folie, engångsgrillar, burkar, cigarettpaket och så hundratals torkpapper och pappersnäsdukar. Om sommaren när man ror fram över grunden ligger de där – papperssjoken som tar så många år på sig i dessa kalla vatten att lösas upp. Oansvarigt, idiotiskt och nonchalant och latforen. Det är precis vad det är. Miljöbovar som man skulle vilja ta i örat – hårt!

Det blir iallafall bombsäkert en av vårens mest frekvent förkommande aktiviteter på Gunnels Gym. Fimp och snusplockning. Man kan hålla sig för skratt.

En kommentar

  1. Birgitta

    Håller med dig helt, kan inte förstå varför man inte kan ta hem skräpet i en liten skräppåse. Om alla dessa nerskräparemtognsig tid för ett besök en solig sommardag och fick se allt som ligger där på botten kanske de skullentänkantill. Dungör en stor miljöinstitutet som orkar plocka skräp men önskar dig lyckantill med gymet! soliga kramar till dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.