Till dig

image

Gick själv med lilleman i vagnen genom en grönskande park idag och kände tacksamhetens ljumma bris smeka mitt avslappnade och tisdagslediga ansikte. Fågelsången var nästan smärtsamt intensiv, och grönskan så vänlig och rik att det nästan blev för mycket för mina sinnen som fått leva på svartvitt en hel vinter.

Plötsligt kom doften rakt in i min själ, och ögat tårades. Häggen blommade översvallande vackert i perfekta blomklasar. Som en gåva till alla mina sinnen.

Vemodiga och glada bilder dansade snabbt förbi bakom tidens vaselinsuddade lins. Minnen från morsdagar, från skolavslutningar och från unga hjärtans trånande.

Jag delar med anledning av häggen en alldeles underbar liten dikt skriven av Alf Henriksson som en vän lade ut härom året. Den gick då klockrent raka spåret in i hjärteroten via tårkanalerna. Så sann och så koncis.

Jag delar den till dig som kanske också har en tendens att skjuta upp livets små njutningar till en annan stund – när du har tid. Sedan.

Jag såg att häggen blommade,

det kom en doft av den.

Då gick jag till min älskade

och sade: Se och känn!

Hon stod vid makaronerna,

hon sydde på en klut.

Och när hon lyfte blicken

hade häggen blommat ut.

4 kommentarer

  1. Birgitta

    Tack för din fina beskrivning av känslan att vara med de små barnbarnen och stor kram att du tar fram dikten igen! Ha nu en fortsatt fin vecka

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Jag älskar den dikten. Blir påmind om hur viktigt det är att fånga stunden! En fin sommar önskar jag dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.