Black Fredag….

P1190765

Black Fredag. Ja detta är sannerligen en mörk dag för mänskligheten. Man kan fort bli black eller pank, eller till och med skuldsatt om man inte passar sig. Som om inte förjulstiden innebär tillräckligt med utgifter ändå för många utan att hetsas till impulsköp. Speciellt för de som lever i frestelsernas omedelbara närhet.

Själv ska jag unna mig något alldeles gratis – en morgon på isen. Att få stå där och möta gryningen är välsignat. Långt från hägrande extrapriser. Plånboken ligger i tryggt förvar i paltslungan hemmavid och lite fönstershopping på håll – att se adventsljusen lysa i våra egna fönster ger mig en tillräcklig känsla av nöjdhet. Allt jag vill ha har jag redan fått.

Men nog är jag väl ”nalta eljest” antagligen. Som nuförtiden får en släng av ångest vid blotta tanken på att stolpa omkring i klackeskor i nån hypnotiserande galleria med famnen full av kassar.

Lutar huvudet bakåt så långt artrosen tillåter, tittar rakt upp i stjärnhimlen och den svindlande oändligheten tills hjärnan bubblar som champagne. Känner kylan nypa i kinderna, tystnaden böljar i mjuka vågor och försanningen om jag inte känner ett aldrig så litet darr i spöspetsen. Rikedom.

2 kommentarer

  1. Birgitta

    Underbar beskrivning av friheten i naturen! så skönt att få en köpfri dag och ta vara på det som finns runt omkring oss!

    • Gunnel Hedman (inläggsförfattare)

      Nu är julen här. Har trappat ned julmåstena till ett minimum. Det verkar gå bra ändå. I år känns det som att man helst vill dela med sig till dem som lider. Livet är för kort för onödiga mödor. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.