Fallprevention!

sanden

Den här smarta billiga och kreativa lösningen på halkproblemet i vintertid fann jag under en av mina föreläsningsresor i Eksjö. Denna låda med bjudpåsar med sand stod i entren på sjukhuset samt vid ett äldreboende jag besökte.

Det är inte så lätt för vanligt folk att hux flux få tag på en påse sand när man behöver det som mest. Om man inte är ute i god tid en mörk höstkväll och plundrar barnens sandlåda förstås.

Den här enkla lösningen kanske något att ta efter där du bor/jobbar? I dessa tider när fallprevention diskuteras och vi vet hur kostsamt det är för samhället med alla onödiga frakturer. Och all onödigt lidande och dödsfall det förorsakar. Vi som har passerat första halvlek, är allmänt osmidiga och osteoporotiska måste ju vara extra rädda om oss.

Och du – du glömmer väl inte broddarna?? Ett bra julklappstips till dig själv eller till någon du är rädd om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.