Kulturens yttersta utpost

P1270878

Som utflyttad Umeåbo kan jag förstås inte låta bli att hålla lite koll på det som händer i min gamla hemstad. Vi försöker vara lite sympatikulturella här emellanåt. Här har ju naturen mest för jämnan en fantastisk utställning utanför mitt panoramafönster med glittrande sol över snöiga fjäll eller dramatiska färger och bländande vackra soluppgångar. Man kan även en stilla förmiddag eller natt gå ut och lyssna på det specialverk som framför just för stunden – Varianter av ”Den stora tystnaden” Norrskenet sprakar i hänförande färgkaskader eller isen sjunger en majestätisk aria.

Åh…där ser jag en snöskulptur med pälsmössa!! Men nej – det var visst bara en av gästerna som trillat i en snödriva. Själv ska jag ta ton åt R idag och dra mitt strå till kulturstacken. Han bidrar ju på sitt sätt – med att spela andrafiolen som vanligt 🙂 Skämt åsido – visst kan jag sakna konserter olika evenemang, en bra film eller en simpel loppislördag. Men för det mesta får jag mig allt till sinnes som jag behöver. Gokväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.