Pensionären som kom av sig.

oveflyg

Detta datum för 7 år sedan gick R i pension. Vi var då precis i slutskedet av förhandlingarna kring köpet av Sandviken. Den pinfärske pensionären hann dock ej uppleva många dagar/timmar av pensionstiden innan det brakade loss med arbete på allvar. Ingen nedtrappning men väl en upptrappning som hette duga och som ökat år från år. NU är han nybesiktigad och har fått mvg av farbror doktorn.

Men visst är det slitsamt så det heter duga. Av hans ”högtflygande” gummibåtsplaner har det inte blivit något av sedan vi landade här. Hans tid går mestadels åt till att laga fixa och dona något på anläggningen eller hjälpa gäster med diverse reparationer eller sakletning.  Minns  sommaren 2009 när han flög som mest i Gauto och hans gamle far satt på bryggan och önskade att han kunde följa med i farkosten.

Tiden går och R går och går även om han numera förenklat tillvaro genom att använda fyrhjulingen här på området. Såhär i säsongsavslut lutar vi lite båda två och ser fram emot någon vecka av lugn och återhämtning innan sommarsäsongen kommer igång. Snart får vi fara ut på våra kvällsturer för att titta på tjäderhönorna och andra återvändare till trakten. En av vårens höjdpunkter.

Överst på min önskelista för mig själv och för pensionären som kom av sig står hälsa krafter och en fin senvår. Och han ska få tid eller kunna ta sig tid att göra roliga saker för egen del.

flygpremiär 007 (1)

 

stjarnorna

Kanske dags att återuppta dansbandskarriären? Ikväll tänds stjärnorna igen…

robsspann

Hundspannstiden  längtar han tillbaka till ibland

tindran

Barnbarnen står hans hjärta nära men finns på för långt fysiskt avstånd.

flygs

 

gauto

Våra härliga familepåskar kan vi sakna ibland!

oss

Såhär såg vi ut våren 2010. Innan Sandviken.

 

2 kommentarer

  1. Henny Lindgren

    Jag har varit en sväng till fjällstugan vid Mittisjön. promenerade förbi er stuga ett par gånger. Den såg rätt övergiven ut, men jag antar att den väntar på er när ni båda är pensionärer och börjar ta det lite lugnare.
    Fin sammanfattning du gjort om din sambos ”längtansmål”. Ha en skön vår och sommar däruppe.

    • Gunnel Hedman (inläggsförfattare)

      Hej Henny! Ja allt har sin tid här i livet. Visst önskar jag att tiden och möjligheten fanns att även njuta av det paradiset. Hoppas du får en fin sommar och du får vinka lite åt Mittisjön från mig – nästa gång du är där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.