Tvära kast….

_1210124

Från att för bara någon dag sedan vara full vinter här kom våren under natten med ilfart. I en märklig kombination av strålande sol, några plusgrader och nordvästliga vindar som gränsar till storm. Eller rättare sagt – jag blåste nyss omkull ute på sjön vilket säjer en del om vindstyrkan. Då har jag ju ändå minskat en del i vikt och tar inte lika mycket vind längre. 🙂

På sjön har det varit några decimeter skare på nästan metertjock is i flera månader. Nu på morgonen är det plötsligt vattensörja och jag fick ta fart och plöja mig fram med skotern för att inte bli stående.

Det är helt i sin ordning att våren kommer ikapp. Men jag blev lite paff att det skedde så tvärt. Toppen att ovanlagret  tinar ner så det får bli ”salsgolv” av isen. Brukar vara en fin tid för fiske innan isen blir osäker och börjar ge med sig.

Bilden är från fjolåret en bra bit längre fram i processen då lommen installerat sig och sin hulda maka. Vi går en härlig tid till mötes. Till dig som ska ut på isarna – ta det ändå försiktigt vid inlopp/utlopp, uddar och ställen som ser mörka ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.