Ur grytskåpets dunkel…

Idag har jag frammanat denna gamla vän ur grytskåpets dunkel. Det blir ett internationellt, färgsprakande, måhända aningen oortooxt mingel i grytan. Med inslag av förutom lokala råvaror, även kryddor från de mest fjärran väderstrecken, såväl från skogen bryn och icas diskar. Gamla älgdelar, fryst karrè sprittande färska kryddor och växter från köksträdgården och lökar så vackra och starkt doftande att ögat tåras. Suspekta kryddpastor från ett par av världens hörn och så nån deciliter lingonsaft från grytan bredvid och en massa tomater.

Vi får ta och damma av våra härdigaste smaklökar och våra mest undanträngda språkkunskaper om sidådär fem timmar. Kanske vi får ta och mjuka upp gammkropparna med en svängig salsa även utanför grytan. Jag hör redan sorlet från ugnen.
Trots hemester får vi smaker från fjärran och när. Vad brukar du anrätta i den gamla lergryta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.