Den osteoporosen……

Att man krymper med åren och skelettet blir allt skörare på grund av tilltagande osteoporos är ingen nyhet. Det tillhör det naturliga åldrandet och börjar redan i 25-årsåldern. Man växer nedåt som korompan. Men en viktig påminnelse om att akta sig desto mer. För ishalka rangliga stegar, julgardinsbyten och farligheter. Prevention för att bromsa skörheten. Att äta mörkgröna grönsaker belasta skelettet och motionera hjärna och kropp är viktigt för att minska risk för skröplighet.

Gruvar i det längsta för att uppsöka faciliteten pga blixthalka de luxe. Varje liten sten gruskorn pinne eller yta är belagd med en ishinna och utomhusaktiviteter känns hotande för strålben, skenben och lårben. Även för skallben. Pannbenet klarar sig nog. Längtar outsägligt till den dag vi har badrum inomhus. Småfåglarna är ju utrustade med inbyggda broddar som tur är och minglar omkring härute oavsett väderlek och väglag.

Var rädd om dig idag! Vem du är är. Vart du än bor!

Bild lånad från nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.