Försämring av akutsjukvården i Dorotea fortsätter

De två sk akutplatser som inrättats på Bergvattengården stängs. Det kan man idag läsa i Västerbottens Kuriren. Doroteaborna får nu vänta till man lyckats rekrytera personal för att kunna ha dom öppna. Och istället får de som kräver akutvård vända sig till Åsele eller Vilhelmina.

Det här är inte alls acceptabelt. Den akutvård som socialdemokraterna och miljöpartiet försämrat i inlandet och i Dorotea blir ju så här sårbar när man la ned befintliga platser på sjukstugan i Dorotea. Platserna på Bergvattengården har ju inte heller samma vårdnivå som det var när de fanns på sjukstugan. Ska vi få en likvärdig och rättvis vård i inlandet så måste vi göra en återstllare och den folkomröstning som också kraftfullt, nära 90%, sa JA till detta måste respekteras. Men Peter Olofsson(s) och Robert Winroth(mp) gör inget och nu ser vi resultatet. Vården i Dorotea försämras och nu har man inga vårdplatser alls. Det stundar ett val i höst och jag hoppas inlandsborna röstar bort de partier som inte vill säga JA till en likvärdig vård i hela länet. För oss i centerpartiet är Ja till likvärdig vård i hela länet det som vi med rätta kallar närproducerad politik

En kommentar

  1. Marie Jonsson

    Ja och inte nog med det, nu tvingar Dorotea kommunen flera äldre och sjuka som bor på Bergvattengården att lämna sina lägenheter och flytta till andra avdelningar. Slitas från sina vänner m,m för att det skall byggas ny akutvård på BVG.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.