Centerpartiet gör ett bra landstingsval

Nu är den dramatiska valnatten över. I landstingsvalet som räknas sist fick man vara uppe länge för att se slutresultatet. Centerpartiet gör ett bra resultat i landstinget. Vi öker mednära 2000 röster men vi får ingen utdelning i nya mandat totalt. Vi får väl se hur sluträkningen ser ut.

Men klart är att vi i centerpartiet är en vinnare i inlandet och vår kamp för rättvis och likvärdig vård gav resultat. Även kommunalt i inlandet gör vi stora framgångar och ny majoritet blir det både i Nordmaling och i Dorotea, Åsele och Vilhelmina med stort C inflytande. Inlandsborna vill ha både akutplatser och riktiga ambulanser.

I södra valkretsen så tappar vi som det ser ut nu ett mandat då flera nya partier kommer in i landstinget. En oroande utveckling att SD får plats även i landstinget.

ambulanser-fb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.