Flygande pingviner i Västerbotten

Västerbottensregionen 2020. Hur vill vi ha det i regionen för att bo, leva och få företag och entreprenörer att komma till oss? Den frågan diskuterade vi idag på en seminariedag på Grand i Stockholm. Några nyckelord som kom fram var;

Tänk stort och nytt, bli bäst, kasta jantelagen, börja med möjlighetsprövning. Paketera guldkornen
 
Och med engagemang i samverkan och tillsammans skapar vi framtidstro. Det var en stor dag som inledde Västerbottensveckorna i Stockholm. Med ett aktivt arbetssätt där alla deltog flitigt bäddar den här dagen för början på en resa där Västerbotten och regionen, helst större, blir något nytt och stort. Vi som var där blev väldigt inspirerade. Nu går vi hem och jobbar fram förutsättningar för en attraktiv region som växer. Inget är omöjligt, till och med pingviner kan komma att flyga.
 
Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Bra när politiker vill kasta jantelagen. Men sällan kommer konkreta exempel på hur göra. Jag har både mönsterskyddade och unika bordsidéer som säljs över hela landet, senast en med patent och kan ändra formen (finns utställd på Folkets Hus). Aldrig har någon frågat mig om att ha dessa ståbord eller andra bord vid Västerbottensveckorna (förutom en gång). Dagismiljöer har jag forskat och utvecklat och skrivit riktlinjer i Socialstyrelsens anvisningar. Men inte har någon politiker i Umeå brytt sig om det. Eller tjänsteman. Samma är nu med en simarena-idé som är en innovation. Jantelagen?

  2. Mattias

    Stort. Nytt. Paketera gulkornen (sic!). Och sist men inte minst, flygande pingviner?! Kan du utveckla vad du menar?

  3. Olle Edblom

    Svar till Mattias (2010-01-20 18:20)
    Guldkornen vi har ska lyftas fram och paketeras med det som gör att de blir säljbara. Pingviner kan inte flyga eller hur. Men om vi tänker nytt så kanske vi hittar nya spännande förslag som gör att länet utvecklas bättre. Vem trodde på ishotellet i början? Alltså inget är omöjligt och kanske tilll och med pingviner kan vi få att flyga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.