Centerpartiets valupptakt inför folkomröstningen

Igår torsdag var det en månad kvar till den historiska folkomröstningen i Västerbotten om vi ska ha en rättvis och likvärdig vård. För första gången har vi möjlighet att att folkomrösta om en sjukvårdsfråga. Detta tack vare en riktig kämpainsats av innevånarna i Dorotea och Åsele.

Centerpartiet hade därför sin valupptakt igår inför denna viktiga folkomröstning om vi bla ska ha akutplatser i Dorotea och om det ska finnas en ambulans i Åsele. Men frågan är större än så. Det handlar om rätten till fullgod sjukvård ska gälla hela Västerbotten eller i vissa delar. Därför är det viktigt att alla tar chansen att säga sin mening i folkomröstningen och att vi får ett högt valdeltagande.

Centerpartiet står för JA alternativet då vi vill ha en rättvis vård i hela länet och det är viktigt att oavsett var man bor ska det finnas tillgång till akutsjukvård så nära som möjligt. Det gör det möjligt att bo och verka i hela länet och vi ska känna oss trygga och veta att om vi blir sjuka -ung som gammal- så finns det snabb hjälp att få.

Inför denna valupptakt och inför folkomröstningen så har vi därför tagit fram hur vi i centerpartiet vill se ett åtgärdspaket  för fungerande hälso och sjukvård i hela Västerbotten.

Förutom ambulans i i Åsele så måste vi förstärka ambulansverksamheten i Robertsfors och skellefteåområdet. Akutplatser ska finnas i Dorotea och Sorsele. Utveckla modern telemedicin på länets alla sjukstugor. Vi måste gatantera framtiden för lasaretten i Skelllefteå och Lycksele. Och självklart ska det finnas hälsocentraler i alla länets kommuner. För att förbättra läkartillgången och vi slipper ha så mycket stafettläkare till höga kostnader så borde landstinget inrätta en rekryteringsfunktion som aktivt och strukturerat arbetar för att rekrytera läkare till våra hälsocentraler som saknar bemanning. Ett annat exempel om en rättvis likvärdig vård i länet som vi vill se är att det ska finnas fler geriatriker på lasaretten i Lycksele och skellefteå. Viktigt att vi satsar på bättre vård för äldre.

Du kan läsa mer om alla våra förslag på www.centerpartiet.se/vasterbotten

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.