Vänstern i landstinget gör det lätt för sig

Vänsterpartiet i landstinget stoppar huvudet i sanden. De föreslår skattehöjning för att politiskt slippa ta tag i landstingets ekonomi med skenande underskott varje år. Underskott som de varit med om att bidra med under många många år utan att vidta åtgärder.

När man nu har hoppat av majoriteten så är det enkelt att vara populist och förslå skattehöjningar istället för att vidta åtgärder och omprioriteringar så att vi får ordning på landstingets ekonomi. Tidigare skettehöjningar i landstinget som vänstern varit med om att driva igenom har inte fått långsiktiga effekter. Det blir dessutom galet om man använder skattehöjningen till satsningar utan att ta tag i landstinget strukturella problem. Resultatet blir att vi biter oss själva i svansen och står inför än större problem om något år.

Slutligen så drabbar skattehöjningar de som har det svårast ekonomiskt och det det är väl grupper som vänstern borde värna om. Ialla fall gör de det i den politiska retoriken. Håller med vänstern om att vi ska värna om en rättvis vård även för inlandsborna men det kan vi göra även utan skattehöjning som tyvärr drabbar särskilt de som bor i inlandskommunerna där kommunalskatten redan är den högsta i landet.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.