Petter Nilsson(SD)

Att bidra – genom att stämpla lösningar rasistiska!

Morgonens livesändning:

Vad gör man när man inte har några egna lösningar, eller vägrar beskriva verkligheten ordentligt?
Man stänger ute verkligheten och låtsas som om det inte finns några problem.
Hur har det gått med rasiststämpellösningen övriga partier tillämpade 2010?
I stället för att tala om lösningar, så kör man skygglappar på – och anklagar lösningsorienterade politiker och partier för:
Raaaasister.

Under de senaste dagarna har diverse politiker försökt göra gällande att ett stort problem för de som lever i utanförskapsområden är att vi talar om utanförskapsområden.
Och enligt logiken att utanförskapsområdena bara finns för att man talar om dem, så kanske problemen med det försvinner…
– eller?

Övriga partier i region Västerbotten, har ställt sig positiva till kvotering baserat på både kön och hudfärg.
Vilket förstås rör sig om de låga förväntningarnas rasism: Alltså att man menar att varken kvinnor eller människor av viss hudfärg skulle vara lika kapabla som vita män.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. brorson

    en av mina kommentarer till föregående inlägg skrev jag om centerledaren Annie Loofs tilltag att stämpla etniskt neutrala förslag från SD som ”ren rasism”. Hon t.o.m. anklagade Ulf Kristersson för att han – trots att han inte var programledare – på något sätt har tillåtit Jimmie Åkesson att framföra förslag som M inte stödjer. Men kanske kommer att stödja, när M hunnit sätta sig in i förslaget?

    Det handlade om utvisning av hela familjer. Åkesson förtydligade att det handlade om återkallande av uppehållstillstånd. Och alltså inte om utvisning av svenska medborgare, som råkar vara syskon till någon som har begått brott. Läs gärna vad jag har skrivit i den frågan. Läs också vilket parti, som har direkt koppling den tyska nazismen, hur den blivande C-riksdagsmannen och akademiledamoten Per-Olov Sundman hjälpte utländska nazister att få flyltingstatus i Sverige, för at slippa ställas inför rätta i sina hemländer för sina brott under under nazi-styret där.

    Ganska patetiskt att höra Lööf prata om gryningsräder för att jaga flyktingar. Det handlar alltså om personer, som vistas illegalt i Sverige, och alltså INTE om flyktingar. Och kanske också om personer, som har återvänt till sina hemländer, och har skrivit sig på falska adresser i Sverige för att få fortsatta utbetalningar från socialltjänsten, Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten i Sverige. Alliansregeringen, som skroderade med att man skulle bekämpa bidragsfusket och C var en del av, är inte oskyldig till detta systematiska bidragsfusk. Det var nämligen Alliansregeringen (i syfte att spara pengar och sänka skatten?) som avskaffade Folkbokföringens tidigare rutiner att fråga fastighetägarna, om nya hyresgäster hade flyttat in, när man fått in en adressändring.

    Ett tredje exempel på ”ren rasism” ej tidigare nämnt av mig, var Annie Lööfs påstående att SD vill ”jämna invandrarnas hus med marken”. Men detta är ursprungligen inte ett SD-förslag, utan ett förslag från kriminologer, arkitekter och samhällsplanerare, som menar att bebyggelsens fysiska utformning påverkar brottsligheten i området. Detta kan vara svårt att förstå, Det är ju inte husen som begår brotten, utan människorna som bor i husen. Men det finns en statistik, som man inte kan bortse från. Att en utglesad och mer trivsam bebyggelse minskar benägenheten att begå brott.

    De politiker,. som vill byta ut ordet ”utanförskapsomrråde” mot ”politiskt eftersatt område”, borde alltså välkomna förslaget om en utglesning och uppfräschning av dessa trista förorter, men nu råkade förslaget komma från fel parti. Och då stämplades det som ”rasistiskt”. Vilken lösning har dessa självutnämnda anti-rasister? Jo de lägger hela skulden inuti de enskilda människorna och pratar om dåliga skolresultat och svårigheter att få jobb. Så lät det inte när Nyamko Sabuni lanserade ”förortslyftet”. De vågade inte kritisera henne, men stödde henne inte heller.

    I vilken värld lever Annie Lööf? Tror hon att invandrare i Sverige bor i n*g*r-hyddor, som otäcka rasister vill jämna med marken för att driva bort invånarna? Eftersom dessa förortsområden nu närmar sig åldersstrecket, när man måste ta beslut om rivning eller renovering, borde vi ha en seriös diskussion i den frågan. Med en utglesning av bebyggelsen, behövs nya bostäder någon annan stans. Det skulle kunna ge nytt liv i nuvarande avfolkningsbygder. Men i den diskussionen har storstadspartiet Centerpartiet inget att komma med, förutom rasistiska floskler och rivning av moderna hyreshus med tomma lägenheter i bl.a. Vilhelmina.

  2. Björn

    Brännbollslaget i ”småskolan” kan man kvotera in deltagare i, men inte i en affärsdrivande verksamhet med krav på att bära sina kostnader och i bästa fall gå med vinst.
    Svårt störande med människor som åker snålskjuts på andras färdigheter, en tjänst eller ett uppdrag ska man få utifrån egna kunskaper och färdigheter.

  3. brorson

    Kan provokatören Paludan ha agerat i maskopi med extrema islamister? Som stöds av Ekot och Annie Lööf, utan att hon själv förstår det… Inte otänkbart, om man tänker på strategin att slå fienderna en i taget. Fiendens fiende… är en tänkbar bundsförvant tills den gemensamma fienden har besegrats.

    Sedan Gustav Vasa besegrat danskarna har Danmark startat flera krig mot Sverige, vanligen med Ryssland som allierad. Och förlorat alla krig mot Sverige, även i de fall Ryssland vunnit. För varje danskt nederlag har Sverige vunnit i , inte bara militärt utan också i makt och inflytande. Detta tror jag har grämt den danska ultranationalisten Rasmus Paludan, så till den grad att han inte dragit sig för att be extrema islamister om praktisk hjälp med upploppen(vilket kan ha skett mycket diskret) och Ryssland om finansiell hjälp. `Vilka svenska landssvikare har han haft hjälp av?

    1. Ekot, som i sina sändningar på arabiska och somaliska har bytt ut ”islamister” mot ”muslimer” i sina referat av Ebba Busch´ fråga varför polisen inte har skjutit skarpt. Översättare har – och det kan inte ha varit utan avsikt – lurat sina lyssnare att tro Busch vill skjuta muslimer. När KD begär ett möte med Ekot, låtsas programmet ansvarige utgivare vara upprörd och säger att politiken ska ”hålla armlängds avstånd”. Detta är en floskel, som handlar om kulturen. Är det att hålla armlängds avstånd, när politiker har infört en tvångsavgift till ”public service”?

    2. Genom sina sällsynt grova (även för att komma från henne) överdrifter om SD, har Annie Lööf eldat på rädslan. särskilt bland muslimer, för kommande massakrer på invandrare i Sverige. Ni, som vill kritisera SD, gör det, men inte med argument som kan bli den tändande gnistan för ett svenskt inbördeskrig, som Paludan och hans ”oheliga allians” (de extrema islamisterna) vill ha. Annie Lööf har därmed gjort sig själv till en säkerhetsrisk.

    Annie Lööfs motiv för detta landssvek, torde vara att hon är rädd för att tappa väljare till det nya partiet Nyans, och därför försöker överträffar Nyans i att måla upp hot mot den muslimska minoriteten. Men följden kan bli att anstiftarna av upploppen beväpnar vilsna muslimska ungdomar nästa gång. Jag befarar att vi går mot en mycket het sommar, med en halvt utslagen och underbemannad polis, som kan tvingas skjuta skarpt för att rädda sina egna liv.

    Det vi såg under påskhelgen var bara en förpostfäktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.