Petter Nilsson(SD)

Sunt förnuft: Eller prioritera champagneprojekt?

Jag har med stort intresse följt den socialdemokratiska tidningens kritik av Socialdemokraterna som har varit fokuserad på övriga partiers prioriteringar inom Region Västerbotten – inklusive Socialdemokraterna.

Kritiken lyfts fram i en debattserie på tre delar som handlar specifikt om ”Region Västerbotten på Grand Hôtel”. Sista delen kom igår eftermiddag runt 16.00, skriven av Linda Westerlind. Den delen är titulerad ”Vad fan får vi för pengarna?” och handlar om precis vad rubriken beskriver: Varför lägger Region Västerbotten skattepengar på mingel på Grand Hôtel i Stockholm när sjukvården blöder? Men även om hur regionens olika mål och deras mätbarhet lämnar mycket att önska eftersom det möjliggör för vänsterstyret att slänga pengar på lite vad man vill, så länge det “stärker varumärket Västerbotten”, som kan operationaliseras och tolkas extremt godtyckligt.

SD har länge varit det enda partiet som har bortprioriterat allt för stora anslag till regional utveckling eftersom det är medel som kan gå till vård i stället. Vi har prioriterat detta i budgetförslag efter budgetförslag.

Vi lämnade även in en debattartikel i ämnet så sent som för ett par veckor sedan – till samtliga Västerbottniska tidningar. Publicering i Norran (31/1). En vecka innan Folkbladet påbörjade sin debattserie.

Jag skrev också ett blogginlägg om sossarnas lögner om sjukvård(24/1) och deras försök att undkomma ansvar att prioritera mellan verksamheter inom regioner. I stället för att ta ansvar skjuter man ansvaret på den styrande s k ”SD-regeringen”, trots att man ger mer medel i generella statsbidrag än vad de socialdemokratiska regeringarna har gjort. Men det är ett sätt för Socialdemokraterna att skifta fokus från det som inte kan kallas någonting annat än en rullande katastrof, och det i sig omöjliggör en politisk debatt om vad som är kärnan; sjukvården måste prioriteras före kultur och champagnefester.

Jag har även sett att Vänsterpartiet har valt att problematisera ”Region Västerbotten på Grand Hôtel” (8/2).  Men Vänsterpartiet ingår i styret. De har möjlighet att ställa krav på Socialdemokraterna, ifall de nu verkligen ändrat inställning i frågan. 

Detta är inte, och ska inte, vara en ideologisk fråga utan det är grundläggande sunt förnuft. Region Västerbotten har sämst tillgänglighet i landet för operation/åtgärd. De som inte begriper att pengarna gör större nytta i vården, behöver ta sig en funderare.

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Basic Rules

  Projekt Grand Hotel måste nu analyseras och utvärderas av oberoende part – vad har det gett för markanta positiva resultat. Det ger en möjlighet till avslut !
  Vilka är de mest frekventa ”gästerna” , troligen regionen själv, lokala kommuner och nått företag ?
  Är det någon del/projekt i Regionen som borde skäras ned på så är det gamla Regionen !

 2. Leif

  Med tanke på att SD sitter med i regeringen som skjuter vår vård i sank.

  Vilka andra är era nickedockor tror du inte hånskrattar åt dig när du sitter och fantiserar ihop saker?

  • Gorm

   Du snackar som du har förstånd Leffe. Sjukvården sköts i sank med massinvandringen då alla dessa skulle ha fri vård och tandvård. Där har den skjutits i sank.

 3. brorson

  >slänga pengar på lite vad man vill, så länge det “stärker varumärket Västerbotten”<

  Ett talande bevis för att regionpolitiker leker kapitalister och tror att de är bättre kapitalister än verkliga kapitalister. När politiker leker kapitalister, tror de att de är bättre riskkapitalister än verkliga riskkapitalsiter, som riskerar sina egna förmögenheter och därför avstår från alltför riskfyllda projekt, Kapitalistfamiljen Wallenbergs historia är fulld med misslyckade satsningar, som gått med förlustm som dock uppvägs med råge av de lyckade satsningar som givit stora vinster. Detta är kunskaper, som gått i arv under flera generationer, varför något reellt hot mot familjens ärvda förmögenhet aldrig har funnits.

  Politiker tror att de kan sköta med vänsterhanden mellan de politiska mötena, sådant som är en heltidssyssla för verkliga kapitalister. Resultatet ser vi, när verksamheter som går med vinst,. när de drivs av verkliga kapitalister som tillsätter kompetenta företagsledningar,. går med förlust, när de drivs av politiker, som tillsätter kompisar somföretagsledare, Maud Olofsson, C, var en av landets värsta politiska riskkapitalister, med företagsköp för hundra miljarder, holländska Nuon, som skulle ersätta kärnkraften, Dessutom slog hon sönder det fasta telenätet på landsbygden, vilket drabbade en mångd småföretag på landsbygden. Företagen kunde inte långre kontaktas av sina kunder.

  Men frågan är inte om priset som värsta politiska riskkapitalist kommer att tas av närings- och energiminister Ebba Busch, med sin ständigt visare brist på elementära kunskaper i både företagsekonomi och elektricitetslära. Hon har ju gått i den religoösa sekten Livets ords skola. Hon har charmats an LKAB .chefen Jan Moströms profetiska läror om manna från Himlen. Koldioxiden år synden, och frälsningen är elektrifiering, vilket kräver mångmiljardoffer till klimatguden.

  De västerbottniska regionpolitikerna vill inte vara sämre och väntar mirakel vid Norrlandskusten. Naturligtvis ska kommun och region vara med och dela på kostnaderna, med vård och annan offentlig service till alla nya invånare, som ska tvångsförflyttas söderifrån. Ingen. har ifrågasatt om det verklige är statens, regionens och kommunens skyldighet att dansa efter den spekulativa affärsverksamhetens pipa.

  Skellefteå kommun är ett överbelastat sjunkande skepp på okända vatten. Som kommer att dra med sig bogserbåten Regionen i djupet.

 4. Marko

  Mitt i den totala tågkraschen för sosseriet och Magda specifikt så går nu regering ut med ett eget trotsat haveri.
  Man förbjuder åsikter.
  Lagstiftning från svunnen tid när solen roterade runt jorden.
  I vårt modena samhälle så utbildar man,inte förbjuder.

 5. Marko

  Magda flyr landet efter att ha försvarat hamasanhängare och försökt tysta kritik mot S genom att hitta på konspirationsteorier om Ryssland helt utan grund.
  Och i sin flykt så försöker hon totalt svärta ned Sverigebilden.
  Nu är det visst ok..
  Sverige styrs av högerextremister och nazister publicerar hon i Tyskland.

  https://www-vorwaerts-de.translate.goog/meinung/ungezaehmt-der-macht-wie-rechtspopulistinnen-die-demokratie-aushoehlen?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=sv&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.