Mammas Marsipanrecept

1,5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Vispas slätt och upphettas i en kastrull underbearbetning tills det blir en slät klump
Låt den svalna

6 hg florsocker
1 hg malen mandel
3-5 drp bittermandelolja

Knåda i florsockret, mandeln och oljan i degklumpen till den käns smidig och ej kladdar.
Nu är marsipanen färdig att bakas. Använd din fantasi.

Mitt tips: Skär stavar av nougat, rulla in dessa i marsipanlimpor, pensla med god choklad så blir detta blir Mozarkuleliknande godis. Jättegott. Dekorera med skållade mandlar.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Sonia

    Åh vilket bra tips, tack! Vi ska ha uppesittarkväll på fredag och jag har laddat upp med allehanda ingredienser, bl.a. nougat. Ska testa, låter jättegott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.