Annkristins biskvier

Inför julbaket delar Annkristin med sig av sitt goda biskvirecept. Det ska jag prova till jul:

Chokladbiskvier
ca 28 st
Bottnar
275 g mandelmassa
1 1/2 dl socker
2 äggvitor
riv mandelmassan,blanda den med sockret o äggvitorna. vispa allt pösigt.klicka ut glest på plåt,låt gärna stå ca30 min innan du gräddar i 175 gr ca 15-20 min,låt kallna på plåt innan du lossar dom

Fyllning:
250 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vailjsocker
2 äggulor
3 msk rom, konjak eller några droppar konjaksarom(jag brukar använda arrak)

Bred krämen på kakornas undersida,forma krämen med em kniv så den får en mjuk rundning.ställ kakorna kallt så att de blir riktigt kalla.


Garnering:
150 g mörk blockchoklad
20 g kokosfett..eller några droppar olja
doppa krämsidan på kakorna två ggr, låt svalna mellan gångerna.


Lycka till om du vill prova…:) Rekommenderas varmt av Annkristin
Ha en skön 1.a advent!

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Kin@

    ja, nu är bagarstugorna öppna i var mans hem:O)
    Jag bakade mandelmassefyllda saffransbullar, saffransbicotti igår och idag har jag bakat pepparkaksbiscotti och knäck och ischoklad…
    Vi ses den 9:e!
    Kramiz Kin@

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Kin@ (2009-11-29 12:32)
    Hallå Kina! Ja hoppas fler av Fjällorna tar sig tid att komma en stund:) Det låter jättespännande med pepparkaks/saffransbiscotti. Vill du dela med dig av receptet?

  3. annkristin

    ja det är ju kul om receptet kommer fler till glädje…:)
    skrev ju inte hela beskrivningen..o såg en del stavfel…men antar att vana ”bakare fixar det galant…tänkte bara…se till att använda bakplåtspapper på plåten…o lycka till!!…har faktiskt precis avsmakat den första…sagolikt god….:D
    ha en skön måndag…

  4. R(obban)

    hej Kina! Det glädjer mig att du tänker på oss män, att vi får oss det välförtjänta julbrödet. Skulle vi baka de själva så vore det en självskriven katastrof. Tror att jag byter olja på G:s bil i stället, det kan då inte gå fel.
    F.ö så supportar jag er Fjällor till fullo, fast ni borde ju vara fler. Men nog blir det lite fisk efter era träffar, men jag ger inte upp, har alltid file`kniven nybrynad utifall att!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>