100 mil på skoter

Tomas, Gunnar och Lennart landade igår  här i Sandviken. De har de senaste åren gjort långresor på skoter under några vårvinterdagar. I år blev färden ca 100 mil lång, och de har kört ca 25 mil per dag. Utgångspunkten var Arjeplog. Sedan i onsdags har de bland annat passerat följande platser på sin färd: Årrenjarka, Saltoluokta, Stora Sjöfallet, Lapporten, Abisko, Riksgränsen och sedan ungefär samma väg tillbaka fast då via Sulitelmaglaciären och Sandvikens Fjällgård. Vi fick nöjet att  tillbringa gårkvällen med dessa spirituella grabbar, fick en del kloka råd och inspiration på vägen och hoppas att vi snart får se dem här igen. Förhoppningsvis har vi nu  tre nya fina ambassadörer för vårt paradis här uppe i hörnet.

Notera att även Robbans  Lillvännen  ( till vänster i bild) fick vara med på ett hörn bland de andra fartvidundren .

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Ingemar Wahlström

  Min svåger hade en bärande princip då det gällde skoterkörning, nämligen att om andra kört just där var det ointressant.Vi hade en gammal Winha, en gammal Rajd och hans sons inte fullt lika gamla Skidoo Blizzard. Grus, sten, lös vårsnö var våra bästa vänner. Och brantast tänkbara raviner – jag som är höjdrädd…

 2. Thomas& Gunnar

  förstår varför du är så populär på bloggen……när du skriver om såna som oss!
  avslutningen ner till Arjeplog gick av bara farten, fantastiskt fina leder uppe hos er, Världsklass!
  nu är vi tillbaka i selen och jobbar från 07:00 till 20:00. är detta livet eller ska vi också finna lyckan uppe vid trädgränsen?
  Gunnar överväger att anta ert bud om att komma upp och jobba som elektriker!
  Själv är jag duktig på att städa, kan också agera sällskap ute på sjöisen!
  Vad säger du???

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Thomas& Gunnar (2011-04-06 20:58)
  Ja man väljer ju sina ämnen:)) Kul att lederna får så fint betyg av er! Jag tycker definitivt att ni ska komma hit och jobba lite:) Ni skulle kunna bidra massor! Jag är ganska bra på att peka med hela (eller åtminstone halva) handen. Jag nappar direkt både på städhjälpen och fiskesällskapet och med tanke på visionerna vi hade vid middagsbordet kring framtidens Sandviken så kommer ju en elektriker väl till pass. Hoppas vi ses snart igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>