Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Håller MP på att implodera?

Frågan i rubriken är både relevant och riktig att ställa efter dagens föreställning där 2 av de företrädare som anses mest omtyckta och respekterade internt av MP’s gräsrötter petas från sina poster som talespersoner. Det jag pratar om är petningen av Carl Schlyter och Valter Mutt.

Att Jabar Amin och Annika Lillemets sedan lämnar sina uppdrag som talespersoner i protest visar att det finns en spricka i MP även om gruppledaren och partiledningen påstår att petningen bara är en naturlig del av regeringsombildningen.

För mig visar detta att MP i grund och botten inte är mogna att sitta i regeringsställning och att Stefan Löfven borde följt mitt råd och kastat ut MP ur regeringen när chansen gavs för att därefter endera bilda en minoritets regering i egen regi alternativt hittat nya koalitionspartners.

Jag är uppriktigt trött på MP och dess nycker och på Fridolins oförmåga att leda partiet. Jag tycker dessutom att han är en katastrof som minister och ansvarig för skolan och innerst inne tycker jag att även Fridolin borde bytts ut i samband med partikongressen.

Vi har inte tid att ha en regeringspartner som bråkar internt!

Vad regeringen behöver mer än allt annat just nu är ordning och reda och arbetsro så att vi kan koncentrera oss på att att sätta människor i arbete och återupprätta välfärdslandet Sverige.

De interna kritikerna i MP påstår att petningarna beror på att Schlyter och Mutt gått emot sin egen partiledning i fråga om värdlandsavtalet – För mig ser det ut som en intern maktkamp regisserad av Gustav Fridolin baserat på att det var dessa 2 namn som ställdes mot Fridolin som möjliga manliga språkrör inför kongressen.

Hursomhelst uppmanar jag MP’s ledning att besinna sig så att arbetsro inträder då det sista vi vill är att få ett antal politiska vildar i riksdagen som lämnar MP och kör sitt eget race.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.