Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Från familjen

Det är med sorg och bestörtning som vi i familjen tvingas meddela er att vår käre far, make, morfar, svärfar, morbror, bror och son, Anders Forss, lämnade oss alltför tidigt i går, 13 januari, efter en tids sjukdom, om vilken han öppet berättat här. Det var en bitvis hård kamp mot både cancer och hjärtsjukdom, och vi vet att denna blogg beredde honom mycken glädje och vällust, ja, rentav styrka mitt i eländet, och vi fortsätter att imponeras över hur han, trots sjukdomens flåsande i nacken, aldrig beklagade sig över sin egen situation utan i stället bekymrade sig över samhällsproblemen och deras lösningar. Far var en märklig man, med ett märkvärdigt livsöde, och han lämnade efter sig mycket gott; fem barn och två barnbarn, som alla älskar honom oändligt, oändligt.

På slutet av sin levnadsbana, svårt medtagen av sjukdom, blev vi vittne till ett stoiskt lugn som bara kan vara frukten av en livslång, orubblig Gudstro, och ett sådant mod i mötet med döden var i sig självt värt ett helt liv. Det är familjens förhoppning att vi här och nu kan lägga alla politiska meningsskiljaktigheter åt sidan och i stället reflektera över ett uppriktigt, händelserikt liv, som präglades av kärlek.

Vi älskar dig, Anders!
Familjen

22 kommentarer

 1. Krister

  Det var verkligen tråkigt att läsa.
  En ren chock faktiskt!
  Vi har haft ett otal duster i hans blogg
  då jag svarat på hans ofta ärliga inlägg.
  Ibland var vi långt från varandra men vi pratade
  om att träffas. Jag beundrade honom för hans mod.
  Han var märklig ja, men trofast sin ideologi och det parti
  som han var trogen till slutet. En sorgens dag på alla sätt
  och mina tankar går till alla, fru och barn. Jag måste ta in
  detta ordentligt.Ge gärna info om när och var begravning
  och dyl äger rum som jag tror många vill veta./K.

 2. Petter

  Oerhört tråkigt, tänker på er!!
  Trots alla meningsskiljaktigheter gillade jag Anders.
  Beklagar er stora sorg

  //Petter

 3. Jonny Disenfeldt

  Oerhört tråkigt att höra. Mina tankar går till alla er i familjen.
  Döden är oåterkallelig och grym, framförallt för de som lämnas kvar med saknaden i sina hjärtan.

 4. Brorson

  Detta var ett oväntat och chockerande besked. Jag sörjer. Jag önskar hans närmaste allt gott. Jag tänker på dem, men mina tankar går i första hand till den avlidne. Jag har bett en kort bön, att Gud må vara honom nådig och ta emot hans själ i härlighet. Anders Forss lever!

 5. erot

  Otroligt sorgligt och chockerande besked, att det gick så fort, Anders var en av dom få som svarade på alla debattörer och aldrig blockade någon (vad jag vet) trots olika uppfattningar,jag har följt hans blogg länge,varje dag, Vila i frid Anders

 6. Andreas

  Kan inte annat göra än att beklaga den stora sorg ni nu upplever; och att era minnen av Anders skänker er den styrka som nu krävs för att kunna blicka framåt.

 7. Mr Sound

  Det här var oväntat och väldig tråkig nyhet, trodde allt var under kontroll. Vila i frid Anders och tack för alla debatter under åren.

  All styrka och kärlek till dina nära och kära i denna svåra tid.

 8. G-A Karlsson

  Mina kondoleanser till familjen först och främst.

  Jag har lärt mig mycket av Anders Forss. Han debatterade friskt med politiska motståndare såväl som partivänner. Frågade man något, så kunde man räkna med att få ett genomtänkt svar.

  Ett fritt åsiktsutbyte är oerhört viktigt i demokratier. Att det kan gå hett till i debatterna ibland hör s.a.s. til spelet – men det fanns plats för alla på Anders blogg, oavsett åsikter och bakgrund. Han gjorde ingen skillnad på person utan gav alla samma utrymme.

  På senare tid var det budskapet om kärlek som lyste igenom. Kärleken övervinner allt och kärleken håller för evigt. Det budskapet måste vi läsare ta fasta på och göra vårt bästa för att föra vidare.

  Frid vare med dig Anders.
  Gerry

 9. Jocke

  Först och främst vill jag beklaga sorgen, mina tankar går till familjen.

  Som andra säger så var Anders väldigt speciell, han lät alla komma till tals oavsett hur fundamentalt olika åsikter man än må ha haft, det är högaktningsfullt och med det vill jag säga att Anders och hans bloggande kommer att vara saknat av många. Inte minst av mig som har följt honom under ett flertal år.

  Vila i frid Anders!

 10. Leif Andersson

  Så oväntat och så oerhört tråkigt. Beklagar sorgen och mina kondoleanser till familjen.

  Anders bloggade nästa alltid om intressanta ämnen och tillät en öppen debatt där olika åsikter publicerades. När jag läste hans inlägg fick jag uppfattningen att hans åsikter om hur det svenska samhället borde vara inte var helt olikt mina egna. Antagligen eftersom Anders bara var några år äldre än mig och vi båda hade referenser till det väsentligt mycket bättre och jämlikare Sverige som vi växte upp i på framförallt 70-talet. Skillnaderna låg nog mer i att vi hade olika åsikter om vad som behöver göras för att vända utvecklingen i rätt riktning.

  Vi är många som kommer och sakna Anders bloggande och intressanta inlägg. Vila i frid Anders.

 11. Jörgen Strand

  Jag framför härmed mina kondoleanser till familjen.

  Jag kommer att sakna Anders Forss’ blogginlägg. Han hade mycket bra saker att förmedla och han gav sitt perspektiv på samhället i stort. Han drog sig inte för att ta upp de tunga och svåra ämnena och han stod för något han trodde på. ”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” var hans paroll i bloggen.

  Vila i frid, Anders Forss! Du fattas oss!

 12. Peter Ericsson

  Mycket tråkigt att höra att Anders Fors gått bort på tok för tidigt och för mig så kom det som en chock då jag tyckte att han nyligen skrev här på bloggen!

  För det mesta så hade han mycket ideer oftast godhjärtade då han brydde sig om andra människor och han kunde skriva om nästan vad som helst mellan himmel och jord!
  Positivt att han lät alla komma till tals och publicerade alla inlägg oavsett om man höll med honom eller inte!
  Mina tankar går till familjen vila i frid Anders!

 13. Bertil

  Chockerande!

  Funderade vad som hänt och när jag brukar kolla sossebloggen så kollade jag till slut VK och fick läsa detta.
  Jag beklagar verkligen.
  Tack Anders för alla bloggar du skrivit och ditt varma sätt.
  Vila i frid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.