Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Låt oss skydda Europa och världen från onödiga finansiella kriser.

Jag har skrivit många inlägg om den tickande bomben Deutsche bank och utnämnt den till den bank som kan ställa till det så att världen drabbas av en ny ekonomisk apokalyps.

En bank som har en riskexponering som är mer än 20 gånger större än Tysklands samlade BNP är ett hot mot världsekonomin – Detta är jag inte ensam om att tycka då både IMF, Federal Reserve i USA och ett antal andra tunga ekonomiska institutioner tycker precis som jag.

Jag bifogar därför en artikel i BBC news: http://www.bbc.com/news/business-36723034 som beskriver precis det jag talar om.

Tysklands tidigare finansminister Wolfgang Schäuble må beskriva Deutsche Bank som solid och kassaskåpssäker men resten av världen vet att detta inte är sant.

Den bistra sanningen är att Tyskland förvisso inte kommer att låta banken gå i konkurs i första taget – Samtidigt måste vi förstå att det om det smäller till ordentligt i DB så att hela riskexponeringen måste lösas in samtidigt leder till en gigantisk finanskris där Tysklands finansiella styrka är långt ifrån tillräcklig. 

Banken har förlorat 70% av sitt börsvärde under en relativt kort tid och en sådan nergång i värdering sker inte utan anledning. På detta ska läggas att det faktiskt är så som artikeln beskriver att man idag kan köpa hela banken för 20 biljoner Euro vilket är en tredjedel av vad banken är värd på pappret.

Precis som jag sagt tidigare så kan vi inte ha det på detta sätt i ett solidariskt och demokratiskt Europa – Det är därför hela bank & finansmarknaden måste återregleras innan krisen blir ett faktum.

Ju förr vi reglerar banker och finansinstitut och ju förr vi inför fasta växelkurser mellan olika länders valuta ju förr undviker vi finansiella krascher.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

  1. Bertil

    Klart att avregleringen av finansmarknaden var helknäppt. Det kan vi nog skylla
    Thatscher för.

    Samtidigt är det väl en megacrasch som behövs för att världen ska lära sig.
    Vi ser även valet i Sverige där faktiskt ca: 60% vill ha en högerregering
    och bara mindre än 10% vill ha en socialistregim. Sen är en del vilsna röster på sossarna och tror dessa är ett socialistisk parti.
    Detta när man genom Anna Hedborg redan på 2000 talets början slog mot sjuka.

    Jag tror det är dags lära folket en läxa som slår över breda lager folkgrupper. D.v.s hoppas på en djup konjuktursvacka. Vi måste ner till läget där folk står utanför företag med mössan i hand för att erhålla dagsarbete.Där man ställer sig på knä ber till nåt de kallar gud och hoppas på att de blir slavar.

    Ta alla som är belånade upp över taknocken i boende. Alla som lånar hej vilt till Skotrar Båtar Bilar
    och som kräver fler avdrag i form av RUT,ROT, elbilavdrag och elcykelavdrag.
    Avdrag för barnpassning, läxläsning, o.s.v

    Vi skulle behöva en jättekonjuktursvacka. Plågsamt så klart med enorma tragedier. men det kommer drabba tokjönsarna som nyttjat socialismens uppbyggnad av Sverige men som även fäller dessa.
    Vilken sosse för 40 år sedan skulle tro Svenska folket skulle bli högerröstare idag.
    Vara för ökande klassklyftor utförsäkringar bort med fackföreningar och enorma avdrag för välmående.
    Ja så enorma avdrag så en gammal gumma med garantipension får mindre i pension än vad den giriga avdragsutnyttjaren kan erhålla i avdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.