Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

KD och Alliansens förnekar sig aldrig – Deras girighet saknar alla gränser.

Att jag sedan länge anklagat Alliansen och dess partier för att driva GIRIG nyliberal politik är ingen nyhet för de som läser min blogg. Nu visar sig denna GIRIGHET ytterligare en gång när KD föreslår att vi ska införa introduktionsanställningar med introduktionsanställningsavtal och en lön på 75% av kollektivavtalsnivån.

Tanken med förslaget är att man ska jobba 100% till en lön på 75% – De resterande 25% av tiden ska man enligt KD ”lära sig jobbet”. Förutom lägre lön så är det ingen regelrätt anställning utan snarare en anställning helt utan anställningstrygghet. Dessutom är åtgärden främst riktad mot butiksanställda och andra yrkesgrupper som redan i dagsläget har usel lön och dåliga arbetsvillkor.

I övrigt skiljer sig inte förslaget allt för mycket åt från det Moderaterna lagt om sänkta ingångslöner. Det bägge förslagen har gemensamt är starka drag av GIRIGHET och en inriktning som gör att de redan rika kan berika sig ännu mer på de svagas bekostnad – Denna gång genom att betala lägre löner.

Enligt KD så är denna åtgärd riktad till nyanlända och de som stått utanför arbetsmarknaden länge. Hur KD kan inbilla sig att vi som tänker lite längre ska tycka att detta är bra övergår mitt förstånd. Dessutom kan man fråga sig hur väl detta GIRIGA tänkande harmonierar med den kristna livssyn KD påstår sig basera sin politik på.

Så vit jag vet och förstår påkallar en kristen livssyn KÄRLEK snarare än GIRIGHET.

Förslag är sålunda rent nonsens och endast och allena ett sätt att försöka vinna väljarsympatier bland ägarna till de företag som genom reformen får tillgång till billig arbetskraft.

Man behöver inte vara professor för att förstå att företagen hellre anställer någon som är billig och lätt att göra sig av med än en som är dyrare och svår att bli av med – Därför kommer förslaget att få motsatt effekt mot den påstådda och minska snarare än öka antalet jobb i de branscher den riktar sig mot.

Att läget ser ut som det gör i Sverige är KD tillsammans med övriga Allianspartier största orsaken till. Att i ett sådant läge komma med förslag som ytterligare spär på de skador man redan åsamkat Sverige är lika GIRIGT som det är osmakligt.

Antalet sjukskrivna minskade inte därför att man införde arbetslinjen och sparkade ut människor ur sjukförsäkringen. Snarare är det så att sjukskrivningarna ökade – Dessutom med sjukdomsorsaker som är mer svårbehandlade och leder till längre sjukskrivningar än tidigare.

Sak samma med försämringarna i a-kassan – försämrade förmåner satte inte fler i arbete – Allt de gjorde var att flytta kostnader från staten till kommunerna.

Man kan fråga sig vad som krävs för att KD och övriga Allianspartier ska förstå att ökad ojämlikhet och större klyftor inte leder till en hållbar samhällsutveckling? Behöver vi gå så långt som till att SD blir störst och ensam bildar regering innan poletten ramlar ner?

Precis som jag skrivit tidigare så är det nyliberal politik signerad Alliansen som slitit sönder vårt land och skapat en bördig mylla för rasistiska och främlingsfientliga krafter att växa i.

Det finns bara en väg mot ett hållbarare och bättre Sverige – Den vägen stavas större JÄMLIKHET. Ska vi uppnå större JÄMLIKHET så måste det till mindre inkomst- och förmögenhetsklyftor och en effektiv fördelningspolitik – Dvs. den sorts politik som vi Socialdemokrater står för.

I ett sådant scenario ska lönerna inte sänkas – Snarare höjas så att tillväxt skapas. Dessutom måste arbetsvillkoren bli bättre och anställningstryggheten stärkas snarare än försvagas och urholkas.

Ett hållbart samhälle kan således inte byggas på GIRIGHET – Det hållbara samhället kan bara byggas på KÄRLEK.

Det är därför den som tänker en bit längre inser att Alliansen och dess partier inte är något alternativ när det gäller bygget av ett hållbart Sverige – Är ett hållbart Sverige ditt mål finns bara ett alternativ nämligen Socialdemokraterna.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.