Första, andra, tredje…….SÅLD till paret med dålig impulskontroll där nere till vänster

Läste ett blogginlägg om auktionsbesök och omedelbums infann sig suget. Om det beror på att vi vistats 3v i shoppingskugga ovan odlingsgränsen eller om det är den traditionsenliga sommarsuget efter åtminstone en årlig bondauktion vet jag inte, men jag känner igen känslan.
 
Förvisso vet jag att varken jag eller R kan hålla igen klaffen utan kommer att ropa in både ett och annat av sådant man lätt kan sortera in under epitetet: Onödig gwal.
 
Sannolikt äger vi redan minst ett exemplar av vad än som skulle komma upp, men det finns väl ingen bättre känsla än att fynda. Nu är det v ä l d i g t länge sedan jag besökte någon loppis, auktion eller annat fyndställe. R verkar vara mycket inne på Blocket för närvarande, så jag tror att jag lätt kan få med mig honom till ett av våra favoritnöjen.
 
I ordningens namn ska tilläggas att vi kommer att frakta bort några lass bråte och överblivet jox från garage och hemliga lådor, så snart finns det plats för några nya fina fynd.
Jag kommer att ha svårt att motstå fyndlådor av olika slag, grönt gammalt glas, gamla vita lakan, örngott och annat sådant som det ligger timmar av kvinnokraft nedlagt i. Robban kommer att ha svårt att motstå timrade gäststugor, kylfrysar, aluminiumbåtar med styrpulpet, traktorer, slåtterbalkar, kompressorer och andra dekorativa..hm.. gärna rostiga trädgårdsprydnader…..
 
Vet du någon auktion inom 7 mil från Umeå kommande helg så är vi glada för tips här i kommentarsfältet.

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. S

  Ja det var en tjusig tid när man sprang på varenda auktion inom 5 mils radie. Jag minns hur auktionsutroparna lyste upp som små solar när dom såg min uppenbarelse, för dom visste att jag satt i system att försöka trissa upp priserna, även om jag inte var intresserad av grejjerna. Ojojoj så många ”fynd” jag drog på mig under åren när ingen bjöd över, men kul var det!

 2. S

  Ett av mina fynd jag skrev om nedan bestod av en jättefin handbroderad paradhandduk som jag gav rätt mycket för. Döm om min förtvivlan när jag upptäckte att det stod ”HANDUKAR” på den. Det vore nåt att lägga till R’s samling, men tyvärr har jag inte kvar den.

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till S (2009-07-22 08:37)
  Handukar det vore något det…Min favorithonduk är den som jag köpt på Överskottsbolaget och är märkt: Krigsmakten. När den hänger framme, då vet R att det är bäst att vara lydig och fin.

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till S (2009-07-22 08:29)
  Mitt bästa nostalgifynd är när jag ropade upp en säck med gamla kläder för 50 öre på ”Renes” auktion. Jag kanske var 10 år. Där fanns en svartblårandig sammetsrökrock med svarta tofsar. Hur snygg som helst. Undrar vart den tog vägen…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.