Djuriska tankar

När det gäller husdjur är vi sannerligen på olika spår.

Jag är till födsel och ohejdad vana kattmänniska medans R mera är hundmänniska. Jag har försökt konvertera denne man ett antal gånger och försökt övertyga honom om kissekatters förträfflighet/gosighet/klokhet men det har varit stört omöjligt att rubba denne förhärdade norrbottnings inställning till katter i allmänhet och till Tudor och Lilla Gull i synnerhet.

Båda är nu historia. Tudor försvann eftersom hans tattarblod bar honom ut i världen för att aldrig mer återfinnas. Lilla Gull är i katthimlen då jag inte tålde henne utan blev hemskt allergisk.

Alex och jag inser med sorg i hjärtat att det inte kan bli tal om fler katter. R är mycket nöjd med den vetskapen och bryr sig inte om våra fuktiga och trånande hundögon

Till och med när jag bad R posera med den nya demenskatten slog han bakut och gjorde ett fingerat utfall mot den oskyldiga mjukiskatten. I brist på annat får jag väl smyggosa lite med den på jobbet ända tills vi hittar ett hem hos någon som behöver en varm lurvig vän att ha i knäet, gosa med och klia lite bakom öronen när livet känns vilset och ledsamt.

Under avdelningen KATTegorier hittar du rubriken "Kåserier". Där kan du snart läsa fler dråpliga berättelser om katt/hundlivet vi haft tillsammans.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. S

    Va duktig du är som påbörjat det gedigna arbetet med att kategorisera alla dina inlägg, och hunnit så långt! Proffsigt på min ära.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till S (2009-07-31 10:22)
    Ja det är ganska segt och tålamodskrävande, får göra det lite pö om pö. Jag visste inte att jag hade skrivit så mycket om allt möjligt. Vill gärna rekommendeera barndomsminnena och kåserierna samt mina inlägg om äldreomsorgen till den som inte läst detta tidigare. Samtidigt känns det lite surt att köra med repriser. Det blir lättare för läsaren nu att kolla av kategorier som verkar tilltalande. Ha det gott S!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.