Ett nytt Hallelujamoment!

Fick detta glädjande meddelande i min mailbox. Håll till godo gott folk:


Kalorier som inte räknas
På stående fot
All mat man äter när man står upp är kalorifri. Varför det förhåller sig på detta vis är inte helt klargjort, men de aktuellaste teorierna påvisar ett samband med tyngdkraften. Kalorierna passerar uppenbarligen mag-tarmkanalen, flödar ner genom benen och genom fotsulorna ner i golvet, som elektricitet. Att gå verkar accelerera förloppet ännu mer, så om du äter glass eller korv på Kiviks marknad blir det faktiskt ett negativt kaloriintag.

Ingen ser dig
Om du äter något, och ingen ser dig innehåller det inga kalorier.

Tv-mat
All mat man äter framför tv:n är kalorifri. Det kan ha att göra med strålningen från apparaten, som inte bara gör kaloriintaget negativt, utan också raderar alla minnen av att någonsin ha ätit dem.

Mat & godis på bio
Mat och godis som intages på bio innehåller inga kalorier eftersom de är en del utav underhållningen.

Ojämna kanter
Pajer och tårtor bör skäras ordentligt i jämna bitar eller skivor. Om de inte är det ligger ansvaret för att ordna det på den som ställer undan dem. Personen ifråga måste se till att det blir rättning på kanterna genom att skära bort stötande ojämnheter, som är kalorifria när de äts.

Balanserad mat
Om man dricker sockerfri läsk till chokladkakan tar de ut varandra. Detsamma gäller även mörk & ljus choklad.

Äta med kompisar
Då du äter tillsammans med en vän räknas inte kalorierna i din mat, så länge du inte äter mer än din kompis.

Kakor
Delar av kakor innehåller inga kalorier, ty då man delar kakan rinner kalorierna ut.

Vänsterhänt mat
Om du har ett glas bål i höger hand, är allting som äts med vänster hand kalorifritt. Flera principer gäller här. Först och främst står du antagligen upp på en bröllopsmottagning eller liknande (se PÅ STÅENDE FOT). Det bildas dessutom ett elektriskt fält. Ett vått glas i ena handen skapar en negativ laddning som neutraliserar polariteten i kalorier som hålls i andra handen. Det är inte helt känt hur det fungerar, men det fungerar åt motsatt håll om du är vänsterhänt.

Mat av medicinska skäl
Mat som medicin räknas aldrig. Denna regel omfattar varm choklad, ljummad mjölk, rostat bröd och Moster Hennys ostkaka.

Matrester
Matrester som finns på skedar och knivar vid förberedandet av matlagning och bakning innehåller inga kalorier.

Vispgrädde, Crème Fraiche, smör
Dessa fungerar som grötomslag som "drar ut" kalorierna ur vad än det bretts på. Efteråt kan du äta omslaget också, eftersom det har neutraliserat alla kalorier.

Mat på tandpetare
Korv, kallskuret, ost och kex är fettbildande, om de inte spetsas på tandpetare. När man sticker hål i maten rinner kalorierna ut i botten.

Barnmat
Allt som produceras, köps eller är tänkt som barnmat är kalorifri när den intas av vuxna. Barnmat är ett vitt begrepp, innefattande allt från en tesked aprikospuré som äts i undervisningssyfte, till de kakor som bakas för att skickas till högskolestudenten.

Välgörenhet
Scouternas kokosbollar, basarer med hembakt bröd och kyrkkaffe har av religiösa skäl dispens, och innehåller inga kalorier.

Specialmat
Allt som någon gjort "speciellt till dig" måste ätas oavsett kaloriinnehåll, eftersom det skulle vara hjärtlöst och okänsligt att inte göra det. Vår välvilja går inte osedd förbi.

Mat med samma färg
Mat med samma färg har samma antal kalorier i sig. Exempel på detta är spenat och päronglass samt svamp och vit choklad. Choklad är en universell färg och går att byta mot vilken som helst.

Nattmat
Nattamat innehåller inga kalorier. Kylskåpets lampa är inte stark nog att visa kalorierna vägen till vad man plockat ut ut kylen.

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. S

  Jag testade Mat med samma färg, Vispgrädde, Crème Fraiche, smör, Balanserad mat samt Tv-mat
  redan i går, och faktiskt så kände jag mig betydligt mera lätt på fotn när jag slängde benen över sängkanten i morse.

  I dag ska jag köra Ingen-ser-dig-metoden, pssar ypperligt eftersom det är första dagen jag är helt solokvist på semestern.

 2. Birgitta

  Bara såå bra tips om hur man ska äta. Måste börja stå och fika när vi är ute med båten 😉

  Tänker på din blogg om Hemörssundet, inte undra på att det förut hette Himmelssundet, det är fint där! Men jag är lycklig över Vindelälven :))

  Birgitta

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till S (2009-07-31 09:23)
  Bli inte föör lätt på fot´n bara kära syster ;)Funderar lite på grötomslagsmaten, som en slags spabehandling. I vanliga fall brukar det bara vara plånboken som blir smalare av spa.

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Birgitta (2009-07-31 09:42)
  Ja det var verkligen fint därnere i havsmiljön, men precis som du säjer – Vindelälven står i en kategori för sig själv:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.