Låt spriten flöda….

Ja handspriten alltså. Så talar en gammal sjuksköterska. Obs INTE en gammal sjuk sköterska, för det är någonting helt annat det.

Jag brukar verkligen inte reta upp mig på särskrivning och andra grammatiska små snedsteg. (Det är min present till mig själv apropå adrenalinpåslag och förkortad livslängd) Men det kan faktiskt bli ganska lustiga resultat av särskrivningen. Min syster S brukar kalla mig för en ljus hårig sjuk syster ibland:) Det blir lite annat än en ljushårig sjuksyster.

Istället bli jag bara så himla glad att folk faktiskt vågar skriva över huvud taget. Om jag själv ständigt skulle granska mina bloggar med luppen i jakt på eventuella fel, så skulle både självförtroendet och lusten svikta. Troligen skulle jag sluta skriva. Jag skriver fort frimodigt och direkt ur hjärtat utan att stanna upp förrän inlägget är klart. Det brukar ta max några minuter.Tanken flödar.

Take it or leave it, eller som vi säjer hemma: Whort hä var!

Sedan kan jag väl rent hypotetiskt önska  att jag vips skulle få tillägna mig en uppdatering av alla skrivregler och sådant, men jag är lite för gammal för att börja traggla sådant. Lust går definitivt före prestige i detta fall.

Och skulle det bli blodigt allvar får man väl använda rättstavningsprogram och syster S, som är en fena på svenska och gärna korrekturläser.

Nu åter till spriten. Lilla Mor Marianne hade igår varit till farbror doktorn för blodryckskontroll. Han hade hostat henne i ansiktet flera gånger, riktigt sådan där smitt-hosta.

Hon var besviken, och då jag vet hur sjuk hon varit i lunginflammation ett par gånger senaste åren så förstår jag vad hon menar. Att inte en förkyld doktor på inlandets gamlingtäta sjukstugor har vett att hosta i näsduken, armvecket, eller upplysa patienten om att det bara handlar om rethosta det tyckte hon var kymigt.

Att hålla sig frisk, på benen och akta sig för de värsta smitthärdarna blir oerhört viktigt för henne. Hon hade köpt handsprit på Apoteket vilket jag applåderade och gav henne en liten lektion i hur man använder den för bästa effekt. Vet du hur man gör? Varsågod här kommer en påminnelse även till dig som läser detta :

http://mediabyran.kib.ki.se/projects/hygienkurs/documents/hygienutb_hygienrutiner.pdf

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Katarina

    Hon kanske också skulle skicka en flaska till doktorn som hon träffade och ett munskydd etc…man kan inte fatta att en läkare inte är mera noga med att undvika smittspridning???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.