Om att börja bli mormoriserad

Idag kände jag för andra gången denna sommar en lätt släng av mormorskänsla. Idag på Sörforsloppisen fanns mycket barnsaker, små bäbiskläder och fina leksaker för struntsummor.Jag var hemskt frestad att fynda i en låda där sakerna såg helt nya och oanvända ut, men jag lyckades stå emot. Jag har nämligen bestämt mig för att avvakta till jag vet att allt gått bra sett om det är en pojke eller flicka och fått höra vilken inställning de blivande föräldrarna har till saker och ting.

Däremot faller jag då och då i trance över barnböcker på loppisar. böcker som man läst för sina egna små och legat tätt intill en  flanellgosig nybadad varm barnakropp om kvällarna för länge sedan när man läste gonattsaga. 

Idag hittade jag " Att man kan bli stark" en underbar bok med fina illustrationer. Jag köper då och då gamla barnböcker för att ge till mina barn av de som var fleras favoritböcker.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. S

    Själv är jag ju bara morrmorr än så länge eftersom mitt enda barnbarn är en vovve. Sol-Britts matte, tillika min dotter L, berättade vad en arbetskamrat berättat i fikarummet häromdagen. Hon hade läst en sagobok för sin dotter, 6 år, och flickan hade sagt: Mamma, det är två saker jag tänkt på. Den första saken är, att jag tror jag är stor nog att börja läsa själv nu. Den andra är, att jag tycker du blivit lite fet.

    De barnen de barnen…. 🙂

  2. S

    Sol-Britt hävdar att kärleken är blind, och hon tycker att mormor är den vackraste varelsen i hela världen. Och morfar. Och matte, och husse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.