Yesss……tblogg!

I min ungdoms vår, långt innan tv-reklam och begreppet hemmaspa fanns, läste jag i en veckotidning att äggula och regnvatten var bra för håret. Jag såg i andanom vilket glänsande vackert hår jag skulle få efter den hemmagjorda hårinpackningen.

Dock framgick det inte exakt hur man skulle gå tillväga, men man är ju inte dum! Eller? Så jag skred till verket. Jag satt på farstubron med en vattenhink fylld av regnvatten från stuprännan, och blötte mitt långa hår, för att sedan massera in ett par äggulor och slutligen skölja håret igen med regnvattnet.

Sedan satte jag mig ner och väntade, och håret blev mycket riktigt blankare och blankare. Men också hårdare och hårdare, som ett pansar. Hade jag med handen riktat ett "karateslag" mot håret så hade jag kunnat slå av det. Jag förstod ju inte att vattnet skulle vara varmt!

Den kommande veckan, min sista semestervecka, tänkte jag ha hemmaspa varje dag, och efterlyser därför på detta sätt små och billiga tips för hemmaspa, där "recepten" ska innehålla sådant som normalt finns i kyl, frys och skafferi. Fotbad, ansiktsmasker, hårinpackningar, alla tips är välkomna!

Gästbloggare S

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Gunnel

    Kära S! Tack för trevlig läsning och välkommen att gästblogga igen snart!
    Här kommer ett par tips som äe båse billiga och undergörande om man ska tro på sina vänner.
    Sockerpeeling i duschen gör kroppen mjuk och fin miljövänligt och nästan gratis, kan även kombineras med olivolja som scrubckräm.
    Havregryn till ansiktspeeling.
    Gurka på ögonlocken är inte bara min älsklingsfärg utan kan också skapa spänning i relation till sin oäkta hälft som i sådana stunder kan få vatten på sin kvarn och misstänka att man bokstvligen blivit en grönsak.

  2. S

    Tack Gunnel, det var en ära att få se sin egen handstil i din blogg!

    Tack för tipsen, men pga tidigare erfarenheter måste jag få lite mera kött på benen innan jag vågar testa. Saketter, vanilj- och pärlsocker utesluter jag och gissar på strösocker… Direkt från hand till kropp? Gnuggar man bara in havregrynen som dom är, eller ska de blandas med vatten först?

    Tar även för givet att det ska vara varmvatten till både duschen och havregrynen 🙂

  3. Haspelrullen

    Hej S
    Nu ska du få ett mycket annorlunda tips. Du skrev ju att alla tips var välkomna. Jag hade tänkt hålla mig på mattan och inte lägga mig i allting i denna blogg, men så såg jag din signatur och då blev det så här. Du hade artigheten att tacka för ett tips jag gav så då bjuder jag igen så är vi väl kvitt sen.
    Googla på följande fras:
    ”Jill Bolte Taylor’s stroke of insight”
    Föredraget är på engelska och tar 20 minuter men det är värt varenda sekund.
    Det har inget med spa att göra men det kanske försätter dig i en stämning som kanske ett spa kan göra.
    Tjingeling

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till S (2009-08-09 17:22)
    Förtydligande till livsmedelsanvändning i kroppsvård: Det kan ju vara både ock att ”ligg ilag” men sockerlag ska inte användas. Ett par nävar fräscht strösocker på fuktig kropp,gnussa in med eller utan olja och skölj.
    Havregrynen ska inte kokas även om det kan vara gottis med lite porridge. Rör ihop en näve med lite kallvatten i en kopp gnugga in geggan i nunan och skölj med eller utan öppen mun.
    Blåbär ska ju vara bra för synen men prova inte att gnugga in dem i ansiktet;)

  5. S

    Hej Haspelrullen och tack för tipset! Ska dock suga på gobitn någon timme tills jag varit ute sista svängen med en annan S, nämligen Sol-Britt, min dotters vovve som jag ska vara dagmorrmorr åt hela veckan (den hunden kan inte stava så värst vidare bra).

    Jag har alltid uppskattat dina trevliga och vänliga kommentarer så jag är glad att se dig här igen!

  6. S

    Haspelrullen, nu har jag tittat på föredraget, helt helt underbart! Har sparat det som bokmärke och kommer att titta på det igen, och igen. TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.