Har du sett Herr Kantarell?

I såfall vill jag förstås gärna veta vart;) Svampställen är väl som bärställen – de är man rädd om och håller gärna lite hemliga. Nåväl, nu beger jag mig ut i terrängen på jakt efter Kantarell, Smörsopp och Karl-Johan. De enda sorter som jag är bergsäker på.

Wish me luck!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Katarina från Kristianstad

  Lycka till!

  Min önskan är att hitta ett kantarellställe men det är inte lätt att hitta när man bor mitt i stan:) i så fall på torghandeln på Lilla Torg…

  Steg 1 för mig är att ta mig ut i någon skånsk skog.
  Steg 2 söka svamp
  steg 3 hitta kanatreller
  Steg 4 steka kantareller och lägga på en macka eller göra en stuvning.
  Steg 4 Hittar inga, köpa på Lilla Torg 🙂

 2. Katarina

  Du skriver på sysselsättning att du är bla livsnjutare. Jag är både sybarit och tidsmiljonär. Trevlig helg!

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Katarina (2009-08-22 14:56)
  Nu fick jag lov att googla på ordet sybarit som jag aldrig hört förut. Jag ser att jag kan sälla mig tillsybariternas skara. Tidsmiljonär är jag inte än, men är lite avis på de som jobbat klart. Tänk att få rå om sin dag helt och hållet.

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Katarina från Kristianstad (2009-08-22 14:54)
  Torget är inte så dumt att ha ibland. Idag fann jag en liten grupp knoppiga kantareller men det räcker nog till en kvällsmacka ikväll!

  Det är förstås något alldeles speciellt att äta det man plockat själv från naturens skafferi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.