Stora släktkalaset inatt

Vaknade 1-2-3 gg innan jag beslutade mig för att stiga upp. Känslan efter nattens dröm satt kvar – en god sådan. Jag drömmer sällan nuförtiden, kanske beroende på att jag sover gott, men aningen för korta nätter  och alltid stiger upp vid första uppvaknandet.

Inatt har jag i allafall varit på dröm-kalas med mina syskon, kusiner och släktingar från Vindelgransele. Vi var många, och alla hade sina respektive med sig. Det kom hela tiden fler och vi förlängde borden allteftersom och dukade med fina dukar. Jag kände inte igen lokalen men det kändes som hemma. Fikat var jättegott och det kändes som om mamma och faster hade överträffat sig själva i småbrödsortsbakandet.

Så småningom kom även grannar dit. Alla var på strålande humör, lättsamt småprat och mycket skratt och glädje. En person hade dock genom missförstånd blivit förbisedd i inbjudan vilket blev en trist passus i historien men det redde ut sig till slut. Det handlade inte om någon fest eller bröllop utan ett vanligt gofika.

Så till mina syskon kusiner med resp: Det var trevligt att träffa er. Ni såg alla glada friska och välmående ut. Hoppas att det är så i den vakna världen med, denna fina augustilördag. Trevlig helg till er alla!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. lillian

    Ja, visst är det trevligt med släktträffar! Vi hade även en mindre syskonträff den andra aug.i år på min mors sida. Men ni hade nog en vidare släktkrets, förstår jag. Det är ändå slående att man i nutid nästan behöver sammankalla till en viss tidpunkt för att man överhuvudtaget ska få se varann och träffas. Detta ligger nog i tidsandan, att alla har så mycket var för sej, att spontana möten blivit ett minne blott. Lite synd.., tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.