Steg 1 en ”Handlingsplan”

Det får bli en av de planerade strategierna i vårt nya kosthållningsprogram. Robban är härmed utsedd till att vara en "handlingens man" vilket borde passa honom utmärkt. Veckohandling ska det bli!

Han är ännu inte informerad om sakernas tillstånd, men jag tror att han lydigt och fint kommer att inrätta sig i denna nyordning för att hjälpa oss båda två på traven till ett sundare liv.

Veckohandling med lista skriven under mätta förhållanden kanske minimerar risken för "medslunkna" bilpåsar, ostkakor och annat smaskens vilket annars lätt hamnar i korgen när undertecknad handlar om vardagarna lite lätt småhungrig sådär på väg hem från jobbet. Livsfarligt för godisgrisar med dålig karaktär.

Här kanske GPS:en kommer väl till pass och man får skriva in koordinaterna för knäckebröd och wokgrönsaker för att Robban ska hitta i butiken. Handlingslistan ska nu alltid skrivas i turordning efter hur sakerna är placerade. Detta är direkta order från R . Gps eller hårdträning kommer förhoppningsvis att minska frekvensen och behovet av guidande telefonsamtal för att hitta mjölk och bröd.

Seriöst så tror jag på detta. R blir delaktig i projektet och jag håller mig borta från frestelserna. Mera fisk och grönsaker i maggen och mindre snask och sånt.

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. S

    Handlingslista skriven i turordning har jag alltid gjort + att jag alltid skriver upp direkt nåt tar slut, annars glömmer jag. Sist, men inte minst, i ”min” butik ligger ju allt godis, det står ju inte med på lappen men är ack så svårt att undvika….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.