Pianobar och fredagsmingel

Imorgon ska vi i teamet tillsammans med personal delta i en trevlig men kanske aningen oortodox  företeelse i äldreomsorgen – Pianobar för de boende vid att av Haga äldrecenters demensboende. 

Något läskande gott att dricka, lite lågmäld pianomusik och kravlöst mingel en fredagseftermiddag. Är inte det en riktigt skön liten tanke.

Själv förbereder jag mig genom att mjuka upp fingrarna, memorera gamla örhängen och välja ut fina melodier som blir lämpliga i sammanhanget.

Kanske något att prova på även i din verksamhet? 

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Erik

  Ett av dina inlägg hade rubriken ”Var skog har nog sin källa”
  Den blir jag inte av med, verkar ha fastnat för gott.
  Spela den för tanterna och farbröderna

  Tjingeling

 2. [email protected]

  Åh, vad mysigt det låter!
  Nästan så man önskade man bodde där:O)
  Min bästa tid, var när ajg arbetade som ”hemsamarit” och på älfreboende i mitt hemsamhälle – tänker ofta tillbaka på de gamla, de har så mycket att ge och det var så roligt att kunna ge tillbaka…
  /[email protected]

 3. Christer Scherloff

  Minns du Gunnel, när vi hade fritt valt arbete i högstadiet, det vi hade valt hette ”Vi spelar tillsammans”. Du och jag spelade ”Nina, fina ballerina” tillsammans på den stora svarta flygeln i aulan på det som då hette Malå Centralskola. Vilka tider, det skulle vara roligt att få skruva tillbaka klockan, bara för en dag…

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Christer Scherloff (2009-09-05 14:46)
  Ja det var tider det! Som du ser skrev jag i ett särskilt blogginlägg om detta. Hittade till och med det gamla sånghäftet som låg i en låda och skrotade! Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.