Underbart är kort….

Vem vet vad som väntar om hörnet….

En av mina absoluta favoriter är Povel Ramel med sin geniala och underfundiga humor och ton. Fann mig själv nyss nynna på den i efterdyningarna till gårdagens pianospelande. Tänker tillbaka på den gångna sommaren, minns och njuter av fina ögonblick

Underbart är kort
Bara en enda ros på ett evigt klänge,
så är livet,
trist varar länge,
men underbart är kort, alldeles för kort.

Följer du ödets stig genom dunkla gränder
når dig solen en glimt i sänder,
ty underbart är kort, alldeles för kort.

På var sommaräng du finner bara en lyckoklöver
någonstans
och likaså en enda gång du möter
just den vän du behöver,
så tag din chans,
men fort, innan den flyr bort,
underbart är kort
alldeles för kort.

Povel Ramel

Mina fina ungar och deras lille halvbror en fin studentdag…vart tog åren vägen?

En av alla magiska stunder i samband med 110-års festen  min 50-årsdag och festligheterna i dagarna 3. oförglömligt!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Christer Scherloff

    Jag älskade också Povel Ramel och hans underfundigheter. Vi hade det stora nöjet och den stora turen att få se och höra honom live bara några månader innan han dog. Det var föreställningen Povel a´la Carte som gick på Intiman här i Stockholm. När vi gick från föreställningen sa vi båda att vi gärna skulle vilja se den en gång till. Väl hemma så gick jag in på nätet och lyckades knipa två bra biljetter till lördagen två veckor senare. Den andra gången var minst lika njutningsfylld, även om programmet var detsamma. Vilken fantastisk människa han var, den gode Povel!

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Christer Scherloff (2009-09-05 14:43)
    Jag fick också nöjet att lyssna på honom på en av hans sista turneer, här i Umeå, aula Nordica. Han är min idol. En av mina favoriter är ” Fastaren” som jag kommer att lägga in i ett eget inlägg…apropå livsstilförändringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.