Kvinnan tige i församlingen

Idag är det ingen annan råd än att prata så lite som möjligt och låta kroppen få chans att  återhämta sig. Min röst är intressant raspig,hes och målbrottsbruten. Känslan av vassa rakblad i halsen avhåller mig från onödigt ätande. Robbans gurgelvatten porlar regelbundet kring halsmandlarna  och Alvedonen är mer svårsvald än vanligt.

Jag har fått möjlighet att  jobba hemifrån idag och knåpar på med en presentation av riktlinjerna, läser på och kommer ikapp med en del skrivjobb.

I morgon bär det av till Lycksele för ett samarbete med deras nystartade demensteam i kommunen. Mitt bidrag blir "Tankeväckaren" x 2 på Tannbergsskolan. Det känns hedrande att få vara inbjuden, kul att vi hittar vägar att samarbeta och häftigt att vi jobbar utifrån samma kunskap och tankegångar för att förbättra demensvården.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Cecilia

  Hej Gunnel.

  Jag kom in på din blogg av en ren slump.
  Jag sökte efter bildresultat på varmvattenflaskor och bland alla de olika bilderna som Google hade att erbjuda så kom det upp en bild med otroligt vackert landskap (”Ett år med bloggen”). Jag var bara tvungen att gå in och titta på sidan.

  När jag såg att det var en blogg och att du var bland annat en demenssjuksköterska så började jag smått strö- läsa lite igenom alla dina inlägg. Men det slutade med att jag läste i princip allt rakt av.

  Jag själv är en sjuksköterskastudent som är inne på min tredje termin. Under den tiden så har jag hört och sett mycket som är negativt med personalen på äldreomsorgen.

  Därför vill jag med detta inlägg tala om att du är en inspirationskälla, vad det gäller ditt sätt att tänka och reflektera över vården. Du är en sann förebild. Och jag vill tacka dig för denna underbara och intressanta blogg som ger så mycket. Jag kommer definitivt att följa din blogg i fortsättningen.

  Med vänliga hälsningar
  /Cecilia

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Cecilia (2009-10-05 01:08)
  Välkommen hit Cecilia! Roligt att du tycker det jag skriver är läsvärt. Tyck gärna till kring det du läser och delge gärna tankar kring vad du själv ser och erfar i äldreomsorgen. Nya fräscha ögon ser ofta klarare än gamla invanda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.