Kärt barn har många namn: Tuttar, rattar, pattar eller brön……

Rosa bandet-dax igen. Galan går av stapeln 29/10. På olika sätt uppmärksammar man i samhället den otroligt viktiga bröstcancerforskningen. Det rosa bandet som säljs och bärs av många är bara ett exempel.  Ahlgrens bilar har även tagit fram en specialkollektion med sin "rosa rattar" där en viss peng går till forskningen.

Själv funderar jag på ett sätt att uppmärksamma denna viktiga sak i vardagen förutom att förstås skänka en slant till forskningen, och försöker mig just på att baka "rosa brön" efter ett eget recept. Medan jag knådar går tankarna till dig som på ett eller annat sätt drabbats av denna sjukdom. Jag vill tillönska dig hopp och kraft och uppmuntra andra att också göra en "god" gärning.

I degen finns förutom grova mjölsorter lite röda bönor, mosade rödbetor och en riven morot. Bara genuina råvaror och inga artificiella tillsatser som t ex silikon. Få se hur formen och konsistensen blir på dessa prototyper när de jäst klart. Bild kommer så småningom, och även ett smakutlåtande från min testpanel Robban och Alex  – sakkunniga på just – brön. 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. annkristin

    hej Gunnel!…hoppas att du börjat krya på dig o att du får en skön helg..
    för min del känns det skönt med en ledig helg nu…men trist väder…hade nästan föredragit snö…:)

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till annkristin (2009-10-16 17:20)
    Önskar dig en välbehövlig ledig helg med fint väder.(håller tummar) Det börjar kännas lite bättre i halsen…går åt rätt håll. Idag har jag provpratat lite försiktigt men låter fortfarande spännande raspig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.