Landstingspolitiker i sängen

Ännu en underbar bildruta av min favorittecknare Bonton.

Så här kan det ibland kännas i besparingens tidevarv. Jag minns en gång när vi i ett arbetsgäng spånade kring om det kanske var dags för ett "Big brother-hus" på ett äldreboende just för politiker. Några veckor under liknande  premisser som kan gälla i ett särskilt boende, på bästa sändningstid. Vad tror ni om det?

Skulle man palla 16 timmars nattfasta, en näve piller till frukost, magdag 2gg/v, dusch 1gg/v eller en rejäl blöja vare sig det behövs eller inte? I den värsta av världar har faktiskt sådant hänt under åren.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Eberth

    Bra idé! Bjud in kommunalrådet och hans partikamrater – män som kvinnor. De som har makten bör testas först. Klarar de provet, så ge dem omedelbart en plats på något särskilt boende långt bort från maktens korridorer.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Eberth (2009-11-17 22:45)
    Skämt åsido, så tror jag att det är bra om våra politiker gör fler besök i den ”riktiga” verkligheten, inte bara tittar in eller tar en kaffetår på ett boende i valtider. Synd bara att de som verkligen skulle behöva få beskriva sin livssituation, sällan eller aldrig kan berätta.från sit perspektiv av tillvaron.

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Ina (2009-11-18 09:11)
    Just därför att de är människor bör de folkvalda besöka äldrevården för att förhoppningsvis, beröras och agera. Även om pengarna krymper så kan man alltid fundera över vilka prioriteringar man gör. Storleken på de olika pengapåsarna kanske bör ses över.

  4. Ina

    Jag vill bara säga, att jag är inte politiker – bara en Svensson som tycker illa om ordet prioritering och ännu värre om dess innehåll. För vad skall man prioritera ?
    Dig och mig? Våra barn och barnbarn? Våra gammla föräldrar? Kanske våra ”utslagna grannar”? Det är inte lätt att välja- särskilt nu när påsarna krymper.Oj – jag avundas inte deras jobb.
    PS. Jag jobbar också i den mjuka sektorn.

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till Ina (2009-11-20 13:22)
    Vem är det mest synd om?
    Att ordet prioriteringar är motbjudande håller jag helt med dig om och konsekvenserna än värre. Men jag tycker ändå mer synd om våra barn, sjuka och gamla än om politikerna som faktiskt inte är några martyrer utan själva har valt att utsätta sig för sitt jobb och dessutom avlönas av oss medborgare.

    Jag vidhåller bestämt att man oftare borde ta pengar från de ”hårda” påsarna och lägga över lite till de ”mjuka”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.