Adventsbullar

Saffranet är i år svindyrt och inte riktigt lika gult som vanligt enligt min ringa mening. Bullarna är dock lika ljumma mjuka och goda idag som förra året det vankades saffransbullar med vanilj,kanel och mandelmassefyllning. Snart kommer ett fikasuget gäng bestående av Farfar R, Kim, Jazmine och Tindra. Då blir det bullfest!

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. annkristin

  Hej Gunnel!
  Ser att du haft pressat schema…o hunnuít med både det ena o andra…:)..själv har man jobbat men ledig nu…ska fixa o bka lite i helgen…äldste sonen med flickvän kommer nästa helg….o då ska det finnas chokladbiskvier b la att skickas med..;)..hoppas att du får njuta av denna helg…o det ska även jag göra..:D

 2. Nina

  Nuh har jag bakat ditt elisabeth-bröd. Förutom att smeten var ohyggligt kletig och svår att hantera, det såg lite konstigt ut innan det var klart OCH att jag glömt köpa smör, så blev resultatet underbart! Definitivt inte sista gången jag bakar det:-)

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Nina (2009-11-28 16:51)
  Hej Nina! Smeten till Elisabetbrödet ska vara just så där kletig,men man behöver inte ta i den. Den ska bara hällas direkt man rört ihop den från bunken till en mindre långpanna klädd med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen:)
  Kul att du tyckte att det blev gott!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till annkristin (2009-11-28 16:24)
  Oj vad avancerat med chokladbiskvier! Det har jag aldrig bakat. Kanske du har något superduperbra recept att dela med dig av? Tänk att vi mammor är ganska lika varandra – vi bakar och skickar. Bröd = kärlek :))

 5. annkristin

  ja det är kärlek…:)…o om man bara bakar det som känns ”nödvändigt…det som är tradition…o det som känns kul..det ska ju inte bli tråkiga måsten…jo…visst har jag ett superduper recept…;)….o visst kan jag skicka det till dig…återkommer om det…(UP)

 6. annkristin

  kan jag faxa till dig…?…isf kan jag göra det på tisdag när jag jobbar nästa gång….har en skön tre dagars ledighet…:)

 7. annkristin

  Ok..här kommer det:
  Chokladbiskvier
  ca 28 st
  Bottnar
  275 g mandelmassa
  1 1/2 dl socker
  2 äggvitor
  riv mandelmassan,blanda den med sockret o äggvitorna. vispa allt pösigt.klicka ut glest på plåt,låt gärna stå ca30 min innan du gräddar i 175 gr ca 15-20 min,låt kallna på plåt innan du lossar dom

  Fyllning:
  250 g smör
  2 dl florsocker
  2 tsk vailjsocker
  2 äggulor
  3 msk rom, konjak eller några droppar konjaksarom(jag brukar använda arrak)

  bred krämen på kakornas undersida,forma krämen med em kniv så den får en mjuk rundning.ställ kakorna kallt så att de blir riktigt kalla.

  får skriva en till:)

 8. annkristin

  rymdes inte..:)
  här kommer forts.
  Garnering:
  150 g mörk blockchoklad
  20 g kokosfett..eller några droppar olja
  doppa krämsidan på kakorna två ggr, låt svalna mellan gångerna.
  Lycka till om du vill prova…:)rekommenderas varmt
  Ha en skön 1.a advent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.