Barnet i krubban…

Oliver är på väg nu till mormor. Färden går norrut genom vårt avlånga land. Kanske ett besök hos gammelfarmor Eina och faster med familj i Edsbyn hinns med på vägen upp. Hon vill nog gärna ta en titt på sitt första lilla barnbarnsbarn.

Idag börjar julen för mig. I morgon har jag tagit ledigt och hemfärden idag kändes löftesrik och speciell. Jag tog vägen via Baggböle för att få känna stillheten i naturen, se de snötyngda träden och alla fina julehus.

Nu blir det till att bädda rent och välkomnande i alla sängar. Ingen behöver sova i en krubba i ett stall. Vi är friska och goda vänner med varandra. Vi har mat, husrum och allt som tänkas kan i överflöd. Tanken går till hemlösa, ensamma och samhällets olycksbarn vars misär bara känns starkare i kontrast till allt det trygga och juliga i min egen värld.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Carina Nensén

    Jag håller med dig! Visst har vi det oförskämt bra i vår trygga värld. Jag tror du kommer att få din mest speciella jul iår. Med ett litet nyfött barn blir allt förtrollat, så är det bara. Vilken lycka.

  2. Erik

    Inget bak – ödet ville annorlunda. En havererad pump, en tjutande takfläkt (yttertaket) och frusna vattenledningar har hållit mig sysselsatt.
    Lite annorlunda julförberedelser kan man säga.

    Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.