Nu avskaffar vi Jante!!

 

 Visst är det bedrövligt hur lätt vi faller i Jante-jargongen och sätter oss över vad andra människor tänker, tycker och gör för livsval. Kan vi inte bara acceptera varandra och bläddra fram eller gå vidare i stället för att ondgöra oss, reta upp oss eller prata skit om varandra. Speciellt vi kvinnor har en förmåga att inte tåla varandra – speciellt när det går bra.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Hej på dej Gunnel! Jag ser till min förtjusning – och förvåning – att du också ”återvunnit” Jante-illustrationen från min tidigare betraktelse i ämnet. Gubben har jag hittat i ett liknande sammanhang på nätet. Men jag hade i alla fall den goda smaken att renovera den lite och lägga in texten intill herrn.
  Du se’, alle töckena göbba gå ba run-run!

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Pär Andersson (2010-02-01 18:16)
  Hej Pär! Jag rodnar av skam. Sådär går det när man inte har koll på saker och ting. (skäms!)Jag fastnade för texten som jag sett på flera ställen men mindes inte vart jag hittat den och när! Nu tar jag bort din bild och använder endast texten. Bra att du knäppte mig på näsan så blir jag försiktigare i fortsättningen! Ursäkta än en gång.

 3. Pär Andersson

  Jag ångrar nu att jag skrev kommentaren. Jag tyckte nämligen att det var väldigt trevligt att någon först och främst hittat den och sedan velat använda den. Det var andemeningen i det jag skrev. Men samtidigt misstänkte jag att det kunde uppfattas som en anklagelse. Så – be my guest, använd den för Guds skull om du tycker den är bra! Som sagt var, agera med hjärtat och låt ingen Jante-lag styra dig!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Pär Andersson (2010-02-01 19:01)
  Rätt ska vara rätt! Jag hänvisar med glädje till Pär Anderssons eminenta blogg där han 18/1 i inlägget ”Herr Jantes Lakejer” visar en variant av Jantelagen. Läs den!

 5. S

  Tack för tipset Gunnel, men jag är fullkomligt nöjd med att läsa bara en blogg på vk.se (sen Ove Di Peders försvann), och det är DIN. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.