Postfröken – igen…

Ikväll fick jag testa om de gamla takterna satt i från den tiden då jag jobbade som postkassör. Robban skulle skicka ut närmare 70 kuvert till stugsamfällighetsföreningens medlemmar, inbetalningskort stoppas i kuvert och kallelser vikas. Sist av allt skulle frimärket på. Det kändes väldigt hemtamt och bekant att pyssla med brev igen men det som inte riktigt stämde var de självhäftande frimärkena. Annat var det på min postkassörstid, med fuktiga svampkoppar, hårda frimärksrullar och den där speciella finess som krävdes för att snabbt frankera en tjock brevbunt. Nu känns det dock mest som att jag strax kommer att somna på min post!

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Hm…under min karriär på Socialbyrån i Vilhelmina skulle jag bland annat skicka ut en sjusidig barnomsorgstaxa till alla föräldrar. Det var bara att ställa upp ett antal bord i ett stort rum, lägga papperen i ordning och sedan gå runt, runt, runt, runt och plocka.
    En modern kopiator fixar väl detta jättejobb på en timme. Mig tog det flera dar…

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Ingemar Wahlström (2010-03-20 07:09)
    Ja nu är det andra tider minsann! teknikens under gör människan mer eller mindre onödig – i vissa avseenden i allafall. Själv tycker jag att det är ganska rogivande att påta på med vanligt hederligt pysseljobb som detta. Ha en bra helg Ingemar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.