Vintern raasat in bland våra fjällar….

Vaknar till en mjölkvit och för ögat ogenomtränglig vägg av snörök utanför fönstret. Inte riktigt den syn jag hade hoppats på. Vi hade beställt sol och vindstilla, men det kanske är övermaga att förvänta sig kanonväder för tredje året i rad. Robban hade med sig 25 säckar toppdressing till gräsmattan men det får nog bli en annan gång. Gräsmattan som var bar när vi anlände i natt är nu täckt av ett decimetertjockt snötäcke, och isen som igårkväll låg spegelblank som ett salsgolv är likaså täckt med snö som döljer alla gammhål. Det är bara att börja om.

Det blir att jobba några timmar och avvakta att busvädret lugnar sig något. Storstöveljakten måste bli framgångsrik och maggot inhandlas innan vi kan bege oss ut på rödingjakt. Ingenstans efter resan fanns det maggot att köpa, men det brukar alltid finnas att köpa här på plats.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.