Hem bitterljuva hem

Ikväll var det med blandade känslor jag klev över tröskeln till detta inferno till hem, där inget är sig likt. Alla rum utom två har eller skall tapetseras och de övriga rummen är avlastningsplatser för möbler, bråte, gott och blandat. Bara jag överlever morgondagen skall här påbörjas operation återställning, ommöblering och fortsatt rensning bland möbler och prylar. Det blev jättefint med de nya tapeterna.

Robban sover i A-jaur inatt, och kommer hem först imorgon. Efter avtalsskrivningen i eftermiddags så blev det för honom en biltur till det lilla fjällparadiset, och jag önskar så innerligt att jag hade kunnat följa med för att få se den vackra vy i verkligheten, som jag dagligen tittar på i den lilla tummade broschyren, men dagens arbete var inbokat sedan länge och gick inte att rubba.

Igår när vi körde från Nesna till Umeå och passerade fjälltrakterna så insöp jag som vanligt den skönhet och tjusning som jag finner i fjällen, vidderna och vattnen. Förmodligen var jag en rackarns järv i ett tidigare liv – en liten kompakt snabbfotad rackare med vassa tänder, eller möjligen en fjällämmel:)

Nu sitter i alla fall krumelurerna där de ska och vi kan börja blicka framåt, damma av lite visioner och småplanera för hösten. Hur vi ska få till det med logistik och annat det blir en riktig utmaning, men just idag gläds jag bara åt stunden. Vi får helt enkelt ta en dag i taget.

 

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

 1. S

  Åh vad jag är avundsjuk på dig/er! Inte för själva flytten, men för det som väntar sedan.
  I dag var L & jag hos vår syster (och L) på 65-års kalas, och en annan syster (som har namnsdag i dag) kom oxå så lägligt på genomresa från Sthlm, hon och hennes L. I sanning en trevlig stund!
  Kram kära lillayster!

 2. Monica Forsberg

  Jag kommer att sakna dig och all din klokskap på nära håll.
  all lycka till dig!
  Kram
  Monica

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till S (2010-06-08 22:16)
  Vad mysigt att ni hann träffas en stund! Jag kom hem sent och försökte ringa A men hon hade nog gjort kväll. Önskar att jag hade varit med er! S…Vi sr fram emot att du kommer till oss och har en paltkurs med mej! Kram syster!!!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Kina Levin (2010-06-08 23:55)
  Du är väl för härligt! Tack för omtanke:) Ja vi se fram emot att ni kommer! Ska försöka kartlägga fisket i trakterna lite närmare under sommaren;) Kram

 5. Gunnel Forsberg

  Svar till Monica Forsberg (2010-06-08 22:23)
  Monica! Tänk att jag fick träffa dig! När jag lyssnade på dig vid Curomed, fick även jag luft under vingarna att förverkliga ideér och drömmar. Du ger hopp och inspiration samt är en ovärderlig resurs för personer med demenssjukdom. Man vet aldrig…våra vägar kommer säkert att korsas framöver. Demens – hjärtefrågan – tar jag förstås med mig och kommer att fortsätta att jobba med, skriva om – fast då i egen regi när tillfälle givs. Tankeväckaren kommer att leva vidare, men nu får jag justera levnadsberättelsen en aning. KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.