Tankens kraft

I dessa dagar så här strax före midsommar så påminns jag om förra årets stora fest – vår 110-årsfest.  Den blev lyckad och ett fantastiskt fint minne att bära med sig. Jag kan också minnas ruschen och allt jobb inför den. Om jag då hade vetat vad som skulle vara i görningen ett år senare så hade jag nog inte trott mig ha kraft att genomdriva allt praktiskt som vi står mitt i nu. Men man orkar mer än man tror,

Nu minns jag min stategi för förra våren och försommaren, när både jobbet, hemmet och festförberedelserna tornade upp sig. Jag gjorde ett medvetet och aktivt val att tänka på positiva, fina och bra saker medans jag gjorde att det träliga. Fast jag var slut efter arbetsdagen och inte riktigt hade ork att ställa mig att baka eller greja så bestämde jag mig för att rent konkret tänka på hur rolig festen skulle bli, hur fint väder det skulle vara och på våra snygga och glada gäster som var inbjudna. Jag tänkte på min rikedom – inte guld eller pengar, men på mina friska barn, goda vänner, familj och hur livet varit så generöst mot mig, men också på hur jag själv påverkat mitt liv i positiv riktning.

Genom att göra på detta sätt, var jag inte dränerad när sommaren och allt det roliga men också jobbiga var över. Tvärtom så kände jag mig uppfylld och tacksam. Den här strategin använder jag även inför denna hektiska sommar och jag missionerar för fullt till R att anamma min teknik. Jag tror på den.

3 kommentarer

  1. annkristin

    Hej Gunnel!
    Har väl förstått att det är så du tänker..är en positiv person själv o ibland är det mycket som händer o sker..men vete rackarn om jag skulle kunna hålla ditt tempo..:)..för mig är det nog mer nödvändigt med lite tomma blad ibland o ladda batterierna..
    för mig blir det lite 50-årsfest i helgen..men den ”större blir lite senare..o semester..livet är skönt..:)..förutom vädret då..;)
    ha en fin helg!

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till annkristin (2010-06-18 14:42)
    Härligt med fest och semester! Är det du som fyller? Du har sant i att ett sånt här tempo inte funkar i längden, men just nu är det inte mycket att välja på, utan det får helt enkelt gå. Önskar dig en fin sommar!

  3. annkristin

    Hej Gunnel!
    Jo det är jag som fyllt…men det var en måndag..så nu tar vi lite firande i helgen med mina söner o deras flickvänner..:)..har fått en lap top i present..:)) o senare i sommar ska jag ha fest för stora ”tjocka släkten..
    o en ny era i dubbel bemärkelse inleds..yngste sonen flyttar hemifrån vid månadsskiftet..tur jag har katten iaf..;)
    Ha en fin sommar du oxå..:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.