Böcker böcker böcker…..

Tittar med ambivalens lätt frustrerad på min bokhylla som är full av böcker. MÅNGA pocketböcker. Mitt förnuft säjer mig att de flesta böckerna läser man en gång och aldrig mer. Hur ofta lånar jag ut en bok? Svar: 1-3 gg/år.  Den stora frågan om jag ska slänga eller försöka sälja är aktuell idag. Stora gamla skrymmande böcker som uppslagsverk om skogsbruk och liknande har redan fått sin dom, medans Einar Wallqvists vackra inbundna böcker har en given plats hos oss i bokhyllan i lappmarken. Mina udda men roliga stora böcker från 40-talet som "Kvinnans bok, Mannens bok och liknande, de kommer jag inte heller att kunna skiljas ifrån. De är historiska dokument  som en gång var handböcker för den "moderna" kvinnan/mannen, men är nu komiska och verklighetsfrämmande handböcker där gammalmodiga och stelnade könsroller är satta på pränt, förstärkta med svartvita bilder. Ändå räknar jag dem till min skatt. men – åter till pocketböckerna. Många bra, tänkvärda och roliga. Ska man spara? Vad säjer du?

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. S

  Inte spara. Jag har ju flyttat några ggr genom åren och tagit med varenda bok, ända till sista flytten då jag skänkte alla pocketböcker till RIA. De enda böcker jag behållit är böcker jag har minnen av och som jag fått i present/julklapp, samt en del faktaböcker.

 2. Ann-Kathrin

  Låt dina pocketböcker bli grundstommen till ett ”bibliotek” på ert nya ställe, där gästerna kan låna en bok. Om man vill kan man även låta gästerna byta böcker, ta en bok, lämna tillbaka en annan. Det är inte hela världen om de försvinner heller. Att läsa böcker är för mig förknippat med ledighet och resor, det kanske kan vara det för era gäster också. Lycka till.

 3. Katarina

  Hej
  Jag tycker att du ska anamma Ann-Kathrins förslag.
  Ställen där vi bott och man kunnat låna böcker eller byta böcker har varit guld värd tex. en regning dag etc…

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Ann-Kathrin (2010-06-20 15:58)
  Bra idé! Jag tar dig på orden och stuvar ned dem i ett par banankartonger. Det får bli en liten extraservice:) Ha en fin sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.