Six wheels

Att cruisa är ett helt nytt och aningen stressframkallande begrepp i min värld. Jag som min korta benlängd till trots, går hemskt fort, raskt och målinriktat hela tiden och överallt, har väldigt svårt för folk som flanerar sakta och har mage att obekymrat stanna till och kallprata. Dessa personer stannar till företrädesvis i ingångar till butiker och gallerior och blockerar helt skamlöst  farleden för målinriktat folk som undertecknad. Samma känsla gäller i bilköer, och R brukar inte vara sämre. Ikväll var vi dock avslappnade och iakttog evenemanget mestadels från E4 vänsterfil, där allt stannade upp.

Ja, jag vet att det inte är hälsosamt att stressa och jag försöker verkligen träna på att gå långsammare, men jag skyller takten på min enochåttios klasskompis från högstadiet som älgade fram som en torped genom korridorerna. Då gällde det att hänga med i svängarna. om man inte skulle komma på efterkälken. På jobbet brukar man säga att det hörs när Gunnel kommer: Ett raskt tjopp tjopp tjopp, så låter tydligen mina fotsteg.

Nåväl, ikväll så var visst man ur huse ute i sina blänkande vackra och kromglittrande fordon. Över stadskärnan låg ett dovt muller och den stickande doften från det koldioxidlock som hängde i luften känns ännu i näsborrarna.

Bilköerna kröp så sakteliga fram. Bilarna var av alla de slag och fyllda med människor av olika storlekar, åldrar och format. Alla såg ut att trivas från såväl baksätes, förar som åskådarplats. En del fyrhjuliga skönheter  var helt perfekt renoverade, putsade och vaxade, och precis som Arne Qvick sjöng – så blixtade kromen i deras nos.

R och jag, som de gamla obstinata rävar vi är, bestämde oss helt sonika för att "cruisa" på hemvägen med Subarun och storsläpen där ett köksbord och två bräder tronade. Vi fick utstå en del roade blickar under det timslånga varvet kring stan, men vi såg det som ett studiebesök i en lite annan värld och lite semester från allt slit och släp här hemma. Mest av allt spanade vi förstås efter svåger L som alltid brukar snurra på Wheels med lillfin-Triumphen och söstra mi varje år.

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Kina Levin

  Aaah, var det där ni var.
  jag var förbi igårkväll, för att återlämna spöt, till R. men det ekade tomt på gården – dock så stod det ju en tjuuusig lastbil – som jag snusade på:O)

  Är ni hemma på onsdag kväll?
  Då kan jag svänga förbi med spöt, då jag liks är i krokarna…
  kramiz Kin@

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Kina Levin (2010-07-04 07:13)
  Rackarns! Synd att vi inte var hemma Kina, men om du har vägarna förbi på onsdag så är det jättesnällt att du kommer med spöet, vi är ganska förvirrade nu och har faktiskt inte ägnat spöet en tanke på ett tag. Sen är det ju förstås jättekul att hinna träffa dig en gång till innan vi åker. Om Jens har ett par vobblers att sälja så får du gärna ta med dem då också. Vi ses!

 3. Kina Levin

  Vad bra!
  Då dyker jag och flickorna förbi på onsdag, efter en härlig ridtur i Dalsjö, Överboda.

  Vi kommer nog inte förrän runt 20-tiden…
  Wobbler tas med – han har specialgjort några till dej:O)

  Vi har roat oss med att trolla havsöring i helgen; igår hade vi 10 hugg, varav 5 följde med hem.
  Jag gjorde en repris på fjolåret:O)
  En 3,6 kilos blev det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.