Våldtäkt på demensboende

Ibland tappar man ord….. Läser om den demenssjuka  kvinnan som blev våldtagen på ett kommunalt äldreboende – av en vårdare…Det är fullständigt ofattbart att förstå hur man kan utsätta en värnlös människa som är i fullständig beroendeställning för ett sådant övergrepp. Jag anser att saxen används alldeles för lite i lägen som det här. Att notisen dessutom avslutas med orden: personen jobbar inte längre kvar på äldreboendet, känns väl som ganska onödig. Självklart ska man inte få jobba kvar när sådant här händer. Frågan är väl snarare – byter han bara ställe?

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Eberth

    I vår Herres hage finns både goda och onda människor, men där finns även vidriga människor. Människor som sänker sig långt under den nivå där moral och etik existerar. Den vårdare som våldtar en demenssjuk kvinna klassar jag som vidrig.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Eberth (2010-07-30 21:35)
    Jag håller med dig om att det är helt sjukt. Det som är nödvändigt idag är att sådana här ”element” upptäcks, anmäls, avskedas och givetvis blir svartlistade för all framtid i människovårdande yrken. Det måste komma upp en röd flagg hos de som anställer, så man inte ger referenser som inte stämmer bara för att själv bli av med en dålig arbetare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.