Hemvändardag

Med svenska flaggan i näven landade idag min kära syster och svåger Ellen o Lage hemma i Sverige igen efter två års arbete i svenska kyrkan i New York. Ett mycket kärt återseende och jag hade dukat upp till en halvspontan paltfest  som en kombinerad avskeds och välkomstfest för respektive syskon och släkt som fanns i stan. Jag köpte upp hela Ica Vännäs paltlager och så kom Eivor med en nybakad blåbärspaj. En liten bit nybakat bagarstugubröd med bregott  till förrätt är väl bland det svenskaste som man kan bjuda på.

Det var SÅ kul att få träffas och uppdatera varandra på livet. Vad spelar det väl för roll att det var flyttkartonger överallt, att köpepalten serverades på papperstallrikar, när mjölken var iskall, lingonsylten nykokad och sällskapet underbart:) Stunden färgades av det sorgliga och ofattbara att vi nyligen förlorat en vän genom tragisk olycka, det blir än tydligare att livet är här och nu. Nu skiljs vi syskon åt av ett fysiskt avstånd, men våra hjärtan är alltid nära varandra. Som jag brukar säga: Avstånd är bara ett ord…

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Ei

    Tack för en underbar eftermiddag och kväll kära lillasyster och R. Ett gott och fint minne tills vi möts igen!!!

  2. Ellen

    Tack för välkomnandet hem till Sverige! En paltgryta och goda vänner, kan inte bli bättre! Lycka till med allt!
    Kram Ellen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.