Tjocka

Tjocka , eller dimma som det egentligen heter ligger tät över sjön. Ovanför lyser solen och det blir ett nästan magiskt ljus över nejden här. Det verkar bli ännu en solig och vacker dag, då det blir svårt att fokusera på inomhusgöromålen. Bäst att ta vara på den fina dagarna och ackumulera lite solstrålar till de mörka kalla vinterdagarna som väntar. Det blir dock i varmaste laget för ripjägarnas hundar.

En erfaren jägare som har god inblick i ripfrågor förutspår  ett riktigt bra ripår nästa år, för att inte tala om 2012 . Årets jakt verkar ha varit ganska bra och många jägare återvänder hem ganska nöjda. Får man bara till en vettig hantering av jaktkortsförsäljningen och nödvändig kommunikation från Länsstyrelsen ut till oss som inkvarterar jägare om när områden stängs så blir det drägligt. Idag får vi ryktesvägen veta om ett  område stängs och själva ringa runt till jägare i landet, så de inte åker 100 mil förgäves. Ett mycket osmidigt och omodernt hanteringssätt som definitivt inte lockar människor till trakten utan snarare skrämmer iväg.

4 kommentarer

  1. Ulla

    Tack Gunnel för din fantastisk fina blogg!!
    Jag blir riktigt avis på Dig. Jag vet ju hur fantastiskt vacker det är där uppe. Har själv en stuga åt typ samma håll. Så jag har sagt till maken – till Gunnel’s ställe vill jag åka någon gång när vi är uppöver.

  2. Birgitta

    Visst är det underbart med denna britsommarvärme. Jag sitter lite närmare kusten men att kunna gräva potatis i bara linne och kortbyxor är underbart. Älgjägarna kanske inte gilllar värmen lika bra men… Hoppas dimman lättar så du kan åka ut och dra upp en röding. Det är så trevligt att följa ditt/ert nya liv så jag missar inte en enda rad.
    Fortsatt Lycka till!!

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Birgitta (2010-09-09 10:31)
    Ja Brittsommar är underbart och jag njuter av varje solig minut! jag känner riktigt hur det spänner i pärgrävarmuseln på baksidan benen när du berättar om pärgrävningen. Den är jobbig men har sin tjusning. Nästa gång jag åker till Umeå blir det till att bunkra en säck potatis och förvara i vår matkällare, att servera till allt det goda köttet och fisken som vi har här uppe. Kul att du läser min blogg! Välkommen hit!

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Ulla (2010-09-09 09:16)
    Hej Ulla! Kul att du tar dig tid att skriva en kommentar. Det uppskattas varmt! Nästa gång ni åker till stugan så hoppas jag att ni tittar förbi. Javisst är det vackert här uppe. Man blir alldeles varm i hjärtat av att se sig omkring. Kul att du läser det jag skriver. Hoppas att du fortsätter med det. Vi väntar otåligt på att få hjälp med hemsidan så att den kan vara levande och uppdateras ofta med väder vind och spännande saker som händer här omkring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.