För gammal ost…….

Vet någon av er vart det gamla uttrycket " Att få för gammal ost" kommer ifrån? Igår höll jag i alla fall bokstavligen på att få för gammal ost. En vänlig person från Axfood ringde och undrade med försynt röst om vi verkligen hade beställt en 18 kg tung Västerbottensost? Naturligtvis hade vi (jag) inte läst det finstilta utan trodde visserligen en aning förvånad men glad ändå, att det gick att beställa enbart 1 st ost. Det blir till att köpa eller beställa  en lämplig bit från Ica på "Plassn" . Speciellt nu när jag fått ett suveränt recept på älgfärsbiff av min kära syster S. En av ingredienserna är nämligen just Västerbottensost. Norrbotten får säja vad den vill om den saken. Sådeså!

4 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Tack=) Jag skrev en gång en dikt till föremålet för min kärlek som jag fick ett tackkort med några fina ord på från redaktören dit jag skickade in den. Den lyder;

    Mikael Månljus

    Som nattgammal is
    var tron på mig själv..
    Du gjorde mig vis…
    som en bred älv..

    en droppe av hopp
    en droppe av tro!
    Din stora kärlek!
    ger mig ro..

    jag älskar dig evigt,..
    i liv..
    efter liv…
    efter liv..

    Jag blir rörd bara jag tänker på den =) den kom såå från djupet av hjärtat å det är 16 år sedan å känns som igår. Ha en bra helg däruppe!

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Maria Skiddi (2010-09-24 09:58)
    Vilken fantastiskt fin kärleksdikt, jag får gåshud när jag läser den. Den vittnar om en stark kärlek som troligen håller bättre än guldet i ringarna:)

  3. Monika

    ”Få för gammal ost” handlar väl om någon slags hämnd…kanske passar ”man ska aldrig skämmas för att medge att man har gjort fel, för det betyder att man är klokare i dag än man var i går” dig bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.